У вбивстві під час мітингу в Донецьку підозрюють "Палача"

П'ятниця, 14 березня 2014, 17:31

Кількість затриманих зачинателів масової бійки після мітингів у Донецьку, під час якої померла людина, зросла до шести.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй Facebook-сторінці.

"Завдяки активній роботі з журналістами, котрі надали матеріали, встановлено близько 20 осіб додатково - прямих зачинателів та виконавців "в перших рядах". Оперативні групи працюють над доставкою підозрюваних в органи слідства", - зазначив він.

Крім того, Аваков повідомив, що за прямими свідченнями очевидців встановлено особу вбивці, який завдав смертельні рани загиблому активісту.

"Палач - прізвисько злочинця. Міліція почала його розшук. Знайдемо!" - пообіцяв міністр.

"Оцінка дій лінійного складу ППС органів МВС Донецької області: дії лінійного складу в низці епізодів були неадекватні. Таким є стан речей в Донецькій міліції", - додав він.

"Заміною керівного складу не обійтися. Потрібні більш глибокі дії та реабілітація. Хто готовий реально допомагати - по суті, а не за посади і владу, у кого душа болить за Донбас - прошу - включайтесь. І губернатор, і новопризначений керівник міліції налаштовані на якісно інший рівень роботи МВС в області", - заявив Аваков.

Крім того, він повідомив, що в Луганську у справі про сепаратизм затриманий Харитонов, "який поряд з раніше затриманим Клінчаєвим звинувачується органами слідства МВС і СБУ".

"Наразі він доставлений до Києва і суд обирає йому запобіжний захід", - зазначив Аваков.

Він також повідомив про роботу у справі про захоплення Луганської ТРК ІРТА, яке сталося 10 березня:

"Слідчі органи МВС, за підтримки СБУ провели розслідування і пред'явили звинувачення за ст.294 двом лідерам організації "Луганська гвардія" Качуру та Акімову. Рішенням судів обом обрано запобіжний захід - домашній арешт".

Як відомо, конфлікт в Донецьку виник в четвер ввечері після завершення мітингу прихильників державності України і проросійської акції.

ЗМІ повідомляли про, як мінімум 50 постраждалих і двох-трьох загиблих, проте офіційно медики підтвердили лише одну смерть.

Загиблому активісту було 22 роки, він був членом ВО "Свобода" і помер від ножового поранення.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News