Держдеп США попередив: у Росії через Крим небезпечно до середини червня

Субота, 15 березня 2014, 10:36

У Росії існує "потенціал для збільшення кількості демонстрацій і антиамериканських акцій", пов'язаних з діями РФ в Криму.

Про це йдеться в спеціальному попередженні Держдепартаменту США для громадян США, які перебувають у Росії або планують її відвідати, повідомляє "Голос Америки".

Згідно з текстом попередження, побоювання зовнішньополітичного відомства США викликають навчання збройних сил РФ поблизу кордонів з Україною, які тривають.

Реклама:

За даними Держдепартаменту, в його розпорядженні немає конкретної інформації про можливість початку "активного військового конфлікту всередині Росії в результаті регіональних непорозумінь або специфічних погроз на адресу громадян США".

Однак відомство зазначає, що у регіонах, що межують з Україною, або мають намір відправиться в Брянськ, Бєлгород, Вороніж, Ростов-на-Дону і Краснодарський край, існує потенціал для ескалації напруженості, військових зіткнень (і випадкових, і навмисних), а також інших актів насильства, які можуть загрожувати безпеці людей.

Також Держдепартамент попередив, що у цих регіонах відбувається нарощування російської військової потужності і спостерігається концентрація груп російських неонацистів і екстремістів.

ВІДЕО ДНЯ

У цьому зв'язку існує небезпека "насильства або антиамериканських актів, спрямованих проти громадян США чи інтересів Сполучених Штатів".

Громадянам США рекомендовано уникати участі в будь-якого роду демонстраціях, в тому числі і санкціонованих владою, і уникати масових скупчень людей, у випадках, якщо не забезпечується їх безпека.

"Демонстрації, пов'язані з конфліктом (з Україною) можуть виникнути в будь-який час в будь-якій точці Росії. Ці демонстрації можуть збільшити можливість конфронтації і насильства", - зазначає зовнішньополітичне відомство США.

Термін дії попередження спливає 13 червня 2014 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування