Невідомі у формі самооборони заблокували Інтер

Субота, 15 березня 2014, 15:30

Три сотні з Майдану заблокували будівлю телеканалу "Інтер".

Про це повідомив сотник Володимир Парасюк, який бере участь у цьому протесті.

"єСотня "ЛЕВА" і "БОЙОВА СОТНЯ" приїхали вимагати в Інтера відставки керівництва і офіційного вибачення перед УКРАЇНСЬКИМ НАРОДОМ", - написав він у Фейсбук.

Самооборона заблокувала Інтер

Пізніше Парасюк уточнив, що таку акцію влаштували, тому що "війна в Криму через такі канали як Інтер. Інтер це російський канал".

Сотник також розповів, що наразі самооборона зняла маски, а зброя, яка є при них - "офіційна".

Пізніше стало відомо, що охорона  офісу новинного продакшну каналу - НІС - на вулиці Щусєва в Києві, яку пікетують представники майдану, заблокувала вхід до будівлі, написала "Телекритика". 

Учасники протесту наголошують, що вони проводять мирну акцію і відкидають звинувачення у намаганні штурму будівлі. 

Тим часом деякі журналісти "Інтера", які не можуть потрапити на роботу, відмовляються надавати коментарі "Телекритиці".

Сотники вимагають звільнити керівництво телеканалу "Інтер" та офіційно вибачитися перед українським народом за необ`єктивні новини, що, на думку пікетувальників, призвело до загострення політичної ситуації у Криму. Також вони наголошують, що канал має припинити трансляцію серіалів і фільмів російського виробництва.

Обурення майдану, за словами сотника Володимира Парасюка, викликало те, що 14 березня о 21-й на "Інтері" транслювався російський серіал, який, за словами сотника, "вихваляє доблесну російську армію".

"Це неприпустимо в ситуації, коли Україна перебуває у надзвичайному стані, коли телеканали мали б піднімати дух української армії", - зазначив він.

Як підкреслив Володимир Парасюк, майданівці виступають не проти пересічних журналістів "Інтера". "Ми вимагаємо звільнення керівництва телеканалу, аби "Інтер" змінив свою редакційну політику та висвітлював події правдиво", - сказав Парасюк.

Як відомо, під час подій на Майдані телеканал відзначився провладною пропагандою та антимаданівською позицією.

Журналісти телеканалу заявляли про цензуру та тиск.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування