ГПУ завела справи на суддів Тимошенко

Субота, 15 березня 2014, 16:31

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактами прийняття незаконних рішень суддями Печерського та Шевченківського районних судів.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Йдеться про обрання колишньому прем'єр- міністру Юлії Тимошенко запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, винесення "завідомо неправосудних ухвал" про відмову у допуску до участі у справі її захисників, а також порушення екс-прем'єра права на захист.

Відомості про вказані кримінальні правопорушення внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань.

Також проводиться досудове розслідування стосовно працівників ГПУ за фактами зловживання службовим становищем та притягнення завідомо невинної особи до кримінальної відповідальності, а також перешкоджання діяльності народного депутата.

Окрім того, розпочато кримінальне провадження стосовно експертів Київського науково-дослідного інституту судових експертиз за фактом складання і видачі завідомо неправдивих висновків судекспертиз у кримінальній справі за обвинуваченням Тимошенко, а також стосовно службових осіб Качанівської виправної колонії за фактом складання завідомо неправдивих актів про відмову Тимошенко від участі у судових засіданнях.

Також проводиться розслідування за фактом надання завідомо неправдивих показань свідками у кримінальному провадженні відносно Юлії Тимошенко за підозрою у причетності до вбивства народного депутата України Євгена Щербаня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News