Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нова "влада" Криму: Рішення ВР про розпуск кримської Ради - нікчемне

Субота, 15 березня 2014, 17:38

Президія Верховної Ради Криму вважає абсурдним і юридично нікчемним рішення Верховної Ради про розпуск кримського парламенту.

Про це йдеться в заяві президії Ради Криму, повідомляють "Українські новини".

"З правової точки зору це рішення нікчемне, оскільки, згідно п. 28 ч.1 ст. 85 Конституції України Верховна Рада може достроково припинити повноваження Верховної Ради АР Крим тільки за наявності висновку Конституційного Суду України про порушення парламентом автономії Конституції України або законів України. Такий висновок відсутній - є лише рішення терміново переформатувати під запити "майдану" Конституційного Суду від 14 березня 2014 №2-рп/2014 у справі про проведення місцевого референдуму в Автономній Республіці Крим, яке не може служити підставою для розпуску кримського парламенту", - сказано у заяві Президії.

За даними президії, закон "Про Конституційний Суд України" розділяє поняття "рішення" та "висновок" КС, а також порядок їх прийняття та вимоги до зазначених актів.

"Відповідно, оскільки постанову Верховної Ради прийнято з порушенням вимог п.28 ч.1 ст.85 Конституції України, вона не має правових наслідків", - заявили кримські депутати.

У Президії ВР АР Крим також зазначили:  якщо говорити про політичні наслідки, то доводиться констатувати: своїм рішенням депутати Ради поставили " жирну крапку у стосунках Криму і материкової України".

У Раді Криму вважають, що це рішення стане для кримчан ще одним аргументом голосувати на референдумі 16 березня, за приєднання Криму до Росії.

Як відомо, 15 березня Верховна Рада підтримала постанову за дострокове припинення повноважень Верховної Ради АР Крим

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування