На кримському "референдумі" журналістів не пускають на дільниці та б'ють

Неділя, 16 березня 2014, 13:18

У Криму на знімальну групу телеканалу Аль Джазіра напали представники "народної самооборони", зламали техніку та вигнали з виборчої дільниці, не дозволивши надалі проводити зйомку

Про це Українській правді повідомили у кримському осередку Комітету виборців України.

"Журналісти намагалися потрапити на дільницю №01004 в Алушті, але їх туди не пропустили, мотивуючи тим, що вони мають пройти додаткову акредитацію в Алуштинській міськраді. Але журналісти мають акредитацію на висвітлення "референдуму". Журналісти почали знімати обстановку навколо дільниці, до них підбігли кілька "самооборонівців", вдарили по відеокамері, зламали мікрофон", - зазначили в КВУ.

Також "самоборонівці" з"ясували, хто ці журналісти, пообіцяли "розібратися", після чого представники ЗМІ були змушені звідти поїхати.

Окрім того з початку голосування на дільницю №08069 у Сімферополі пустили не усіх журналістів, хоча усі вони були акредитовані.

"Не пустили, мотивуючи тим, що на дільниці недостатньо місця для преси. На цій дільниці мав голосувати Аксьонов, тому туди спробували не пустили іноземну пресу", - зазначили в КВУ.

Також на кількох дільницях у Білогорську та Сімферополі намагалися не пустити журналістів, але після "довгих телефонних перемовин начебто "зробили виключення" та дозволили їм бути присутніми.

На дільниці №10020 у Феодосії представники "самооборони" заборонили вести відео- та фотозйомку, у Саках на дільниці №07010 було вивішене оголошення про те, що вести відео-  та фотозйомку заборонено. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування