Заступник Яценюка знає, що Москва намалює 80% за від'єднання Криму

Неділя, 16 березня 2014, 14:11

Україна прогнозує, що результати інспірованого Москвою референдуму в Криму будуть 70-80% на підтримку приєднання до Росії.

Про це сказав перший віце-прем'єр Віталій Ярема в інтерв'ю Українській правді.

"Буде оголошено, що 70-80% кримчан проголосували за від'єднання Криму від України та приєднання до Росії. Цей показник вже написаний в Москві", - сказав він.

Ярема не виключив спроб Росії атакувати континентальну Україну.

"Сьогодні через Керченську протоку іде велика кількість автомобілів, великі десантні кораблі, які розвантажують військову техніку. Це говорить, що відбувається не просто окупація. Ми можемо здогадуватися, що через ці блок-пости вони можуть атакувати континентальну Україну", - сказав політик.

"Нам треба до цього готуватися. Ми також встановили там свої блок-пости, там знаходяться військові та техніка, яка здатна дати відсіч агресору. На чиєму боці перевага? Я думаю, ми не пропустимо ворога на територію континентальної України", - додав урядовець.

За словами Яреми, до кордону з Кримом підтягнуті військові із західної України.

"Сьогодні проводяться військові навчання. Всі військові підрозділи перебувають у найвищій стадії бойової готовності. Проводяться мобілізаційні заходи", - зазначив він.

Ярема зазначив, що якщо в Криму "буде застосована зброя проти українських військовослужбовців, вони будуть захищатися".

Урядовець також повідомив про стягнення важкої бронетехніки Росії поблизу кордону України на півночі та сході.

"Але ці маневри не носять такого загрозливого характеру. Тобто не підготовлені для нападу на України (...) з боку півночі та сходу", - додав Ярема.

Урядовець зазначив, що Україна звернулася до США про "надання гуманітарно-військової допомоги населенню, яке буде тікати з Криму", через що на кордоні з Херсонською областю "може виникнути гуманітарна катастрофа".

"Крім того, ми запрошували їх прийняти участь у контролі повітряного простору над 15 об'єктами, які мають ядерне паливо. Однозначної відповіді не було отримано. І американці, і європейські країни будуть орієнтуватися по ситуації", - додав Ярема.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування