Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Держдумі хочуть прирівняти "бандерівську атрибутику" до нацистської

Неділя, 16 березня 2014, 17:02

На розгляд Держдуми планують внести проект закону, яким "бандерівська атрибутика" буде прирівняна до нацистської та визначено відповідне покарання за неї.

Про відповідні наміри на своїй сторінці у Facebook повідомив віце-спікер Держдуми, заступник секретаря ради "Єдиної Росії" Сергій Желєзняк.

Він уточнив, що підготує і внесе відповідний законопроект на початку наступного тижня.

"Упевнений, багато колег з Державної Думи приєднаються до моєї ініціативи", - додав він.

Так, за ст.20.3 КОАП РФ "Пропаганда і публічна демонстрація нацистської атрибутики або символіки … екстремістських організацій" буде загрожувати покарання у вигляді адмінштрафу в розмірі від 1000 до 2000 рублів з конфіскацією предмета адмінпорушення або арешт на строк до 15 діб з конфіскацією предмета порушення.

Для  посадових осіб покарання складатиме штраф від 1000 до 4000 рублів з конфіскацією предмета порушення, на юридичних осіб - від 10 000 до 50 000 рублів з конфіскацією.

При цьому за "виготовлення, збут або придбання з метою збуту нацистської атрибутики або символіки, подібних до нацистської атрибутики або символіки" загрожуватиме штраф у розмірі 1-2,5 тисяч рублів з конфіскацією, для посадових осіб - від 2 до 5 тисяч рублів з конфіскацією, для юридичних осіб - від 20 до 100 тисяч рублів з конфіскацією.

Водночас, що саме Желєзняк вважає "бандерівською символікою", невідомо.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування