Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський міністр: Криму знадобиться 2-3 роки на злиття із РФ

Вівторок, 18 березня 2014, 10:53

Міністр регіонального розвитку РФ Ігор Слюняєв вважає, що Криму, аби стати повноцінним членом Російської Федерації, знадобиться щонайменше 2-3 роки.  

"Новий суб'єкт Російської Федерації не зможе одразу повноцінно увімкнутися в наявні програми й інструменти розвитку, тому потрібен перехідний період хоча б 2-3 роки", - сказав він в інтерв'ю газеті "Комерсант".

"Криму в перехідний період буде потрібна адресна оперативна допомога, у першу чергу при підготовці до майбутньої посівної кампанії. А в майбутньому, можливо, буде потрібно прийняти спеціальну територіальну програму, щоб розв'язати проблеми, які накопичилися за два десятиріччя, створити умови для реалізації потенціалу розвитку півострова", - сказав Слюняєв.

За його словами, "інфраструктура Криму сильно зносилася".

"У поганому стані міський водопровід (зношування 49%) і каналізаційні мережі (зношування 56%), основна частина теплових мереж вимагає капітального ремонту. При цьому в приватному секторі, як правило, житло взагалі без зручностей", - зазначив російський міністр.

"Багато автомобільних доріг Криму не реконструювалися з 1980-х років і вже не відповідають сучасним вимогам, до того ж більшість із них за цей час треба було вже два-три рази відремонтувати. Бюджет Криму більш ніж на 40% верстався з бюджетних дотацій. Сьогодні наш Крим виглядає не краще за Палестину", - заявив він.

Слюняєв не міг сказати, скільки знадобиться коштів на "оздоровлення економіки Криму", але визнав: "Безумовно, експансія російського капіталу в Крим тільки розшириться".

"Враховуючи, що середньорічні темпи зростання на півострові в останні роки були вищі середньоросійських (у 2010-2012 роках – 3%), кримська економіка практично не постраждала в кризу (зниження 2,2% проти 14,8% в Україні) і повністю подолала її наслідки ще два роки тому, Крим може й повинен стати територією успіху й процвітання", - заявив Слюняєв.

Він упевнений, що "уже в цей туристичний сезон відпочивальників у Криму з Росії стане набагато більше", і сподівається, що "українська влада не стануть перешкоджати бажанню жителів східних регіонів України поїхати до Криму, це все ж таки майже 70% відпочивальників".

Як відомо, проросійські сили 16 березня провели в Криму незаконний "референдум" за приєднання АРК до РФ. Його не визнають ні кримські татари, які вважають себе корінним народом Криму, ні центральна влада України, ні найвпливовіші країни світу.

Росія ж уже почала кроки з "прийняття Криму" у склад  Російської Федерації. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування