Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС висловив протест проти визнання Росією незалежності Криму

Вівторок, 18 березня 2014, 11:26

Міністерство закордонних справ України висловило протест проти визнання Російською Федерацією самопроголошеної Республіки Крим і звинуватило Москву у намірах анексувати цю територію.

Про це йдеться в заяві департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Такі дії російської сторони не відповідають міжнародним зобов’язанням Російської Федерації за багатосторонніми і двосторонніми договорами, які гарантують територіальну цілісність України, недоторканність і непорушність її кордонів та невтручання у внутрішні справи нашої держави", - сказано в ній.

МЗС наголошує, що незалежність Криму було проголошено нелегітимним органом за результатами антиконституційного референдуму, проведеного з кричущими порушеннями демократичних стандартів проведення референдумів, які були розроблені в рамках ОБСЄ і Ради Європи.

"Визнавши самопроголошену Республіку Крим "суверенною і незалежною державою", Російська Федерація тим самим грубо порушила свої обов’язки і зобов’язання, що випливають із факту її членства у цих міжнародних організаціях", - наголосили в МЗС.

Українські дипломати зазначили, що "визнання Росією незалежності самопроголошеної Республіки Крим має одну єдину мету – створити псевдоправові підстави для анексії цієї частини території України та її інкорпорації до Російської Федерації".

"Проте юридичне значення цього акту в умовах неспровокованої збройної агресії Росії проти України та російської військової окупації Кримського півострова є нікчемним.

Сучасне міжнародне право не визнає насильницьке приєднання державної території як правомірний спосіб її набуття", - йдеться в заяві.

"Україна і весь цивілізований світ ніколи не визнають нелегітимно проголошеної незалежності Криму та його насильницького відторгнення від території нашої держави", - підсумували в МЗС України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяВ Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...