Люди Януковича переписали дата-центр "Парковий" на менеджерів

Вівторок, 18 березня 2014, 13:35

Один з найбільших в Україні дата-центрів "Парковий" викупили його менеджери.

Про це пише газета "Капітал".

Юридичною особою, яка володіє дата-центром, є ТОВ "Анте Медіам". Віднедавна по 35% у його статутному фонді стало належати директору Віталію Філатову та DB Venture Investments LTD (Кіпр).

Решта 30% – "Топ Системс", власником якої є заступник директора "Паркового" Денис Бурдук. Статут "Анте Медіам" становить 150 млн грн. Віталій Філатов наразі не зміг пояснити, звідки він взяв гроші на придбання частки у цьому проекті.

Як відомо, з 2011 року засновниками ТОВ "Анте Медіам" були Віталій Філатов (1%) та ТОВ "Амадеус Ко" (99%), засновниками якого є Олександр Хом’як і британська компанія "Fineroad Business LLP", яка пов’язана з оточенням Януковича.

Прокоментувати, де він взяв гроші на збільшення своєї долі з 1% до 35%, Філатов пообіцяв наступного тижня.

Раніше Філатов займався регіональним телекомунікаційним бізнесом у Донецьку, а Денис Бурдук був директором компанії "Топ НЕТ" (зараз дочірня структура "Датагруп"). У третьому кварталі 2010 року DB Venture Investments LTD володіла 49% "Топ НЕТ".

Фірма "Амадеус Ко" побудувала на Парковій алеї, поблизу Верховної Ради, будівлю Центру адміністративно-ділової авіації, на першому поверсі якої розмістився дата-центр "Парковий".

"Парковий" ввели в експлуатацію у липні 2013 року. За оцінками учасників ринку, він обійшовся інвесторам у $18-24 млн. Дата-центр розрахований на 400 серверних стійок, а це, за мірками українського ринку, – величезне сховище даних.

Одразу після запуску "Парковий" почав надавати державній "Укрпошті" послуги за цінами, набагато вищими від ринкових.

Будівля, у якій розмістився дата-центр, будувався як вертодром для перельотів Віктора Януковича.

Будівля за цим призначенням не використовувалася, оскільки охорона екс-президента забракувала цей маршрут. Тому згодом у приміщеннях вертодрому обладнали дата-центр "Парковий".

До будівництва вертодрому на Парковій алеї причетна також компанія "Танталіт", на землі якої зведено резиденцію "Межигір’я".

Наші Гроші

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування