Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін пропонує обкласти податком надходження з депозитів

Середа, 19 березня 2014, 09:38

Уряд пропонує обкласти податком відсоткові надходження з вкладів та дивіденди.

Про це відкриваючи засідання уряду заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

За його словами, в уряді підготували ряд "непопулярних", але необхідних податкових ініціатив. Яценюк виділив ініціативу з оподаткування надходжень з депозитних рахунків.

"Особисто з тих доходів, які є у мене (минулого року) процентні доходи від розміщення депозитів склали 614 тисяч гривень. Я не заплатив ні однієї гривні податку в держаний бюджет. Я вважаю це неправильним", - зазначив він.

Голова уряду запропонував застосовувати цей податок лише до "багатих" заради встановлення "соціальної справедливості".

"90% українців мають депозити до 50 тисяч гривень. Доходи по таким депозитам не повинні оподатковуватися. А 10% багатих мають ділитися з країною і суспільством", - підкреслив Яценюк.

На зростання економіки цього року в уряді не сподіваються.

"Я сподіваюся, що стабілізаційний період буде тривати цього року, а зростання (…) буде наступного року", - сказав Яценюк.

Голова Мінфіну Олександр Шлапак повідомив про просування переговорів з МВФ, зазначивши, що вони знаходяться "на етапі вироблення економічної та фінансової політики".

На початку засідання члени уряду вшанували загиблого в Криму українського військовослужбовця. Більше питання анексії Криму на відкритті засідання на піднімалося.

Як повідомляєт Інтерфакс-Україна, Мінфін пропонує ввести оподаткування відсотків з банківських вкладів з 1 квітня 2014 року. Пропоновані ставки становлять 15-17%, що є загальними ставками оподаткування доходів фізичних осіб: 15% - для осіб з щомісячним доходом до 10 мінімальних зарплат, 17% - понад 10 мінімальних зарплат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування