Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Юридичних підстав для зриву виборів немає – голова ЦВК

Четвер, 20 березня 2014, 10:39

Зараз немає юридичних підстав ставити під сумнів можливість проведення виборів президента 25 травня, заявив голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський.

У цьому він запевнив делегацію Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки і співпраці в Європі на чолі з главою місії зі спостереження за виборами президента України Каєтаною де Зулуетою Овтрам на зустрічі 19 березня, повідомляє прес-служба ЦВК. 

"І якщо зараз говорити про непереборні юридичні виклики для цього виборчого процесу, то я не можу назвати жодного з таких", - сказав Охендовський.

Водночас, наголосив він, після подій на території Криму, за неофіційною інформацією, на території АРК під загрозу зриву поставлені місцеві вибори, які призначені на 23 березня та пізніші дати.

"На жаль, нинішня ситуація в Криму суттєво вплине на підготовку проведення позачергових виборів президента України", - констатував Охендовський.

"Але я сподіваюся, що наша держава зможе вжити адекватних заходів правового реагування, щоб кожен громадянин України, який бажатиме взяти участь у цих виборах, неодмінно мав можливість використати своє активне виборче право", - наголосив голова ЦВК.

Охендовський сказав, що попри окупацію території Криму, "і АРК, і Севастополь юридично є і залишаться частиною території України".

"Тож я переконаний, що і наша держава в цілому, і ЦВК зокрема, мають вжити вичерпних заходів для забезпечення можливості реалізації виборчих прав громадян, які проживають в Криму та місті Севастополь. Конкретні та дієві заходи для цього мають бути визначені як Верховною Радою України, так і Центральною виборчою комісією", - додав він.

"Умови для участі у виборах та вільного волевиявлення повинні бути створені для кожного українського виборця незалежно від місця його проживання. Упевнений, що необхідні механізми буде запроваджено у найближчому майбутньому", - наголосив голова ЦВК.

Він також зазначив, що 25 травня, одночасно з позачерговими виборами президента, відбудеться й низка місцевих виборів: Київської міської ради, міських голів Києва, деяких обласних центрів, а також низки інших міст України.

ЦВК може призначити і проміжні вибори народного депутата в окрузі № 83 (Івано-Франківська область), оскільки депутат від цього округу перейшов на роботу до Кабміну. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування