Луценко розповів, що намагається консультувати Ахметова

Четвер, 20 березня 2014, 16:16

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко  вважає, що Схід має зрозуміти, що ніхто не збирається його захоплювати.

Про це він  заявив в інтерв’ю Українському тижню, перпедає прес-служба Третьої республіки.

"Важливо, щоб мешканці Сходу зрозуміли – ніхто не збирається їх завойовувати чи підкоряти. Особисто пишаюся, що запропонував на посаду губернатора Ігоря Коломойського та Сергія Таруту – вважаю, це дуже потрібній й правильний крок", - сказав Луценко.

"Це три сигнали в одному – сигнал Путіну про наявність економічного українського націоналізму, в незалежності від національності, сигнал Сходу, що ніякі бандерівці не нав’язують вам свій стиль життя, та сигнал Заходу, що ніякого расизму, нацизму та антисемітизму в Україні немає, бо зробити з Коломойського фашиста навіть Кісельову не вдасться", - зазначив він.

"Звичайно, ці обидві людини підуть після виборів, щоб це не виглядало, як олігархічний переворот. Але для двох ключових областей Сходу це дуже важливо в плані якраз його заспокоєння", - підсумував Луценко.

Щодо впливу Рината Ахметова на події в Донецьку, політик вважає, що відчувається та обставина, що бізнес найбагатшої людини України серйозно пов’язаний з РФ.

"Знаю, що він дуже схвильований і багато консультується – зі мною зокрема, тому намагаюся давати йому правильні поради. В першу чергу не варто піддаватися на провокацію Росії вирішувати питання "стінка на стінку. Це – шлях до жертв, які відкриють ворота для агресора. Організаторів сепаратистів мають вгамувати спецпідрозділи. Інших треба заспокоїти політикам", - сказав Луценко.

Він також вважає за доцільне посилити міліцію Донбасу спецпідрозділами з Центральної та Західної України, які створені для антитерористичної діяльності, затримання озброєних груп екстремістів і зуміють швидко навести порядок.

"Як тільки ми проведемо 10 таких успішних операцій, побачите, як почнуть підтягуватися й місцеві міліціонери. Не варто робити широку передислокацію правоохоронців із західних областей на Схід. Це призведе до неприйняття як місцевих міліціонерів, так і мешканців. Повірте, місцеві готові служити, але їм треба давати зрозумілі команди. І головне – пояснювати перспективу", - переконаний Луценко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News