Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глава Європарламенту пропонує "подвійну стратегію" відносно Росії

Четвер, 20 березня 2014, 18:13

У конфлікті з Росією навколо України голова Європарламенту Мартін Шульц висловився за "подвійну стратегію" у відносинах з Москвою.

Про це він сказав у четвер, 20 березня, в Брюсселі незадовго до відкриття саміту Євросоюзу, повідомляє російська служба Deutsche Welle.

"З одного боку, не виключати економічних санкцій, підкреслюючи, що Євросоюз не змириться з подальшим погіршенням ситуації. З іншого - дослідити, де знаходяться спільні інтереси між Росією та ЄС у сфері економіки та енергетики", - сказав Шульц.

Німецький соціал-демократ вказав на важливість дослідження сфер можливого співробітництва з метою розрядки конфлікту навколо України.

Одночасно він закликав лідерів країн ЄС припинити постачання озброєнь Росії. "У нинішній ситуації, очевидно, нерозумно продовжувати поставки зброї", - констатував він.

На саміті, що відкрився увечері 20 березня, глави держав і урядів країн ЄС обговорюють кризу на Україні і санкції, вже введені проти Росії.

За словами дипломатів, учасники зустрічі розглянуть можливість поширення візових заборон і заморожування банківських активів на більш широке коло російських і українських представників. Економічні санкції проти Росії, однак, поки не плануються.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування