Харківські федералісти розуміють, що референдум неможливий, але не зупиняються

П'ятниця, 21 березня 2014, 13:51

У Харковi заплановано провести збори з iнiцiювання референдуму про широку автономiю i самоврядування регiонiв Пiвденного сходу України.

Про це повiдомив на прес-конференцiї в п'ятницю координатор об'єднання "Боротьба" Сергiй Киричук, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Наразi тривають консультацiї з усiма органiзацiями, що входять до нашої коалiцiї, i хто сьогоднi виходить на вулицi мiста. Я думаю, це зiбрання буде найближчим часом. Єдине, що нас зупиняє, це те, що немає закону про мiсцевий референдум, i ми маємо шукати юридичнi механiзми, щоб його провести", - заявив Киричук.

Вiн зазначив, що "Боротьба" паралельно має намiр продовжувати мiтинги з вимогою провести референдум.

"Ми бачимо свою мiсiю в тому, щоб поєднувати законодавчу процедуру, iнiцiювати її i водночас чинити громадський тиск, органiзовувати народну мобiлiзацiю в пiдтримку, щоб ця iнiцiатива була реалiзована...", - заявив Киричук.

"Завтра, пiслязавтра будуть проведенi мiтинги. Ми весь час наголошуємо, що вони матимуть мирний характер, i будуть спрямованi на реалiзацiю конституцiйного права громадян збиратися мирно, без зброї", - додав.

В той же час він стверджує, що про зазiхання на територiальну цiлiснiсть України не йдеться.

"Ми виступаємо за цiлiснiсть України, але ми говоримо, що цiлiснiсть України, її збереження можливе за дотримання прав народу Пiвденного сходу", - наголосив С.Киричук.

Вiн додав, що рух має "антикапiталiстичний та антиолiгархiчний характер" i планує домагатися заборони на дiяльнiсть праворадикальних угруповань в Українi.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...