Турчинов і Тенюх стверджують, що військові в Криму мають "чіткі накази"

П'ятниця, 21 березня 2014, 14:22

В. о. президента, головнокомандувач ЗСУ Олександр Турчинов та голова Міноборони Ігор Тенюх спростовують інформацію про те, що в українських військових у Криму немає розпоряджень від командування.

"Інформація про те, що командування військових частин, дислокованих в АР Крим, нібито не отримує від керівництва Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України чітких вказівок та не має відповідних планів щодо свого подальшого функціонування, не відповідає дійсності", - цитує сайт Міноборони Тенюха.

У відомстві підкреслили, що "чіткі інструкції та плани подальших дій до командирів та особового складу доводяться постійно".

Крім того, в Міноборони стверджують, що "заяви окремих політиків щодо відсутності у Міністерстві оборони конкретних планів щодо подальшого використання частин і підрозділів Збройних Сил України, дислокованих у Криму, носять відверто провокативний характер та мають на меті дискредитувати керівництво держави і оборонного відомства"

Водночас у заяві натякнули на значну вплив вищих керівних органів держави на дії армії.

"Будь-яке застосування частин і підрозділів Збройних Сил України можливе тільки після прийняття відповідних рішень Верховною Радою України та Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України", - підкреслив Тенюх.

"Коли в пресі викидається інформація, що військові не знають, що робити, - це неправда", - заявив Олександр Турчинов під час спільної прес-конференції з генсеком ООН Пан Гі Муном у п'ятницю в Києві.

"Міністерство оборони та Генеральний штаб ставлять перед нашими військовими моряками, перед усіма військовими, які перебувають на території АР Крим, (завдання) захищати свої кораблі, свої військові частини від нападників", - додав він.

За словами в.о. президента, там, де українські військові в Криму діють рішуче, відповідно до військових статутів і Конституції, "провокації провалюються".

Турчинов підкреслив, що Україна за жодних умов не повинна пустити "агресора вглиб країни".

"Ми сьогодні повинні вистояти, зберегти координацію військових підрозділів і за жодних умов не допустити вторгнення Збройних сил РФ углиб нашої країни", - зазначив він.

В.о. президент запевнив, що Україна не кине своїх військовослужбовців.

"Незважаючи на складну ситуацію, ми зробимо все, щоб забезпечити наших військовослужбовців і їхні сім'ї. Зокрема й надання їм статусу учасників бойових дій, а також інших додаткових соціальних пільг і привілеїв", - додав він.

Раніше повідомлялося, що моряки тральщика "Черкаси", який знаходиться на окупованій території в озері Донузлав біля смт. Новоозерне, у своєму зверненні вимагають від керівництва прийняти конкретне рішення щодо подальших дій військових.

Зокрема вони просять затвердити найближчим часом план евакуації сімей військовослужбовців, що проходять службу у військових частинах, дислокованих на території АР Крим.

Раніше повідомлялося, що моряки тральщика "Черкаси", який знаходиться на окупованій території в озері Донузлав смт. Новоозерне, склали звернення до очільників держави з проханням прийняти конкретне рішення щодо подальших дій військових. Зокрема вони просять затвердити найближчим часом план евакуації сімей військовослужбовців, що проходять службу у частинах в АР Крим. 

Українська правда, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News