Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура хоче повернути державі резиденції Януковича у Сухолуччі

П'ятниця, 21 березня 2014, 15:40

Прокуратура Київської області подала до суду позов з вимогою повернути у держвласність резиденції Віктора Януковича "Акація" та "Острів" в Сухолуччі.

Як зазначається у повідомленні на сайті прокуратури, мова йде про 13 га лісу.

У відомстві розповіли, що у 2007 році Київська ОДА вилучила землю у Дніпровсько-Тетерівського державного лісомисливського господарства на території Сухолуцької сільської ради у Вишгородському районі. Потім ці землі перейшли у власність 14 мешканцям різних областей України, які упродовж кількох днів відчужили ділянки товариству "Дом Лесника".

У 2009 році, підкреслюють в прокуратурі, цільове призначення цих земель були незаконно змінене – там дозволили будівництво та обслуговування готельно-ресторанного комплексу.

"Вилучення лісових земель проведено з порушенням вимог Земельного кодексу України, адже проведено не уповноваженим органом, а також при цьому порушено порядок зміни цільового призначення земель", - йдеться у повідомленні.

В прокуратурі підкреслили, що ринкова вартість земель становить понад 5 млн грн.

Як відомо, після зникнення Віктора Януковича з 22 лютого територію його основної резиденції Межигір'я було відкрито для вільного доступу усіх бажаючих, однак пізніше його закрили для відвідувачів.

Пізніше Верховна Рада ухвалила постанову про передачу території у держвласність.

Сухолуччя фактично було мисливськими угіддями Януковича. Раніше Українська правда писала про схему виводу цього заповідника з державної власності та його фінансування.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування