Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналісти передали Турчинову три прохання

Субота, 22 березня 2014, 00:18

Рух "Стоп цензурі" передав в.о. президента Олександру Турчинову звернення з закликом якнайшвидше створити суспільне мовлення.

Звернення було передано особисто в руки Турчинову в ході зустрічі в п'ятницю ввечері.

Журналісти просять Турчинова узгодити план дій щодо термінового ухвалення Закону "Про суспільне мовлення".

Також вони пропонують внести зміни до статуту Національної телекомпанії України, зокрема щодо проведення аудиту та питань звітності НТКУ.

Третє питання, яке журналісти просять Турчинова вирішити - призначити керівників та обрати наглядові ради Національної телекомпанії України, Національної радіокомпанії України та інших ТРК, на базі яких планується створення суспільного телерадіомовлення.

"Протягом останніх двадцяти років та особливо під час громадських протистоянь і протестів, державні ЗМІ були найбільш ангажованими інструментами маніпулювання громадською думкою. Події останніх трьох місяців та перемога громадянського суспільства відкрили історичний шанс нарешті створити медіа, контрольовані громадою та підзвітні їй, а не владі й політикам", - ідеться у зверненні.

Створення Суспільного мовлення є також однією з вимог Ради Європи, а також Комісії за демократію через право (Венеціанська комісія).

Крім того, журналісти руху "Стоп цензурі" закликали Турчинова якнайшвидше схвалити законопроект 0947 щодо доступу до публічної інформації, який неодноразово знімався з розгляду за часів спікерства Володимира Рибака.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...