"Беркутівець" розповів, як силовикам на Майдані роздавали патрони

Субота, 22 березня 2014, 11:59

Силовикам на Майдані Незалежності у Києві під час зіткнень з мітингуючими "вільно, без особливого контролю, видавали патрони", призначені для зупинки машин.

Про це в інтерв’ю Galnet розповів один із спецпризначенців з львівського "Беркуту".

За його словами, львівський "Беркут" був на Майдані у Києві з 23 листопада до 19 лютого, дехто залишився і після 20 числа.

"Беркутівець" розповів, що львівські спецпризначенці стояли і на Грушевського, коли там усе почалося по-справжньому: "гранати, зброя, перші жертви".

"Нам ще зі Львова на взвод дали по дві помпові рушниці. Там (на Грушевського) видали ще по три на взвод. От "дикі" (які хотіли вислужитись, яким "рвало дах")  і пішли стріляти. Правда, на передньому плані там якийсь спецназ стояв. Він шмалив найбільше. Але і наші стріляли", – зазначив він.

За словами "беркутівця", патрони їм видавали вільно. "Оті патрони, що машини зупиняти, видавали без особливого там контролю", - зазначив  він.

Як відомо, саме кулею "Блонді", призначеною для зупинки транспортних засобів, були вбиті перші активісти на вул.Грушевського.

Разом з тим у МВС під керівництвом Віталія Захарченка заявляли, що силовики під час сутичок з мітингувальниками зброю не використовували. 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News