Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримські татари відновлять національно-визвольний рух

Неділя, 23 березня 2014, 09:42

Кримськотатарські активісти заявили про намір відновити національно-визвольний рух кримських татар.

Про це повідомив голова робочої групи з резолюцій жалобних мітингів кримських татар Недім Халілов.

За його словами, основною метою такого руху є відновлення національної державності кримськотатарського народу, перерваної, починаючи з 1783 року.

Халілов також відзначив, що до моменту відновлення державності кримськотатарського народу на території Кримського півострова має діяти законодавство України та норми міжнародного права, а не законодавство Російської Федерації.

Як відомо, робоча група з резолюцій жалобних мітингів кримських татар була створена 30 липня 2013 року в Сімферополі під час збори ініціативних громадян.

Традиційні жалобні заходи на вшанування Дня пам'яті депортації кримських татар проводяться щорічно 18 травня, починаючи з 1991 року. У 2014 році Междліс відзначатиме 70-ту річницю цієї дати. 

У 2013 році виконком Сімферопольської міськради не дозволив Меджлісу кримськотатарського народу проводити жалобні заходи. 

Як відомо, 22 березня екс-глава Меджлісу, нардеп Мустафа Джемілєв повідомив, що його не впускають на територію Криму. За його словами, йому невідомо, чи віддавала щодо нього нова "влада" окреме розпорядження, але відомо, до у Верховній Раді АР Крим б уло проголосовано документ, який забороняє в'їзд на територію АРК близько 200 особам. Прізвища з даного списку поки достеменно невідомі.

Радіо Свобода

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування