Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аксьонов про електрику в Криму: Колапсу не буде, а Київ отримає "бумеранг"

Понеділок, 24 березня 2014, 08:23

Незаконний прем'єр Криму, громадянин РФ Сергій Аксьонов заявляє, що в Криму не буде катастрофи через обмеження поставок електрики, а Україна поплатитися за це.  

Пояснюючи у Твіттері, чому Сімферополь. Ялта, Керч і Феодосія в неділю опинилися частково без електрики, він написав: "Українська національна енергетична компанія "Укренерго" знизила обсяг електроенергії, що поставляється до Криму, на 50%".

"Зменшення поставок – це спроба шантажу Києвом Росії через Крим, щоб уторгувати собі щось. Дешеві витівки неадекватів", - заявив Аксьонов.

"Подібні дії Києва у світлі заборгованості України перед РФ у $16 млрд. можуть дуже боляче повернутися бумерангом", - пригрозив він.

За словами Аксьонова, "Крим був готовий до такого повороту подій".

"Буде економія у споживанні, але ніякої катастрофи, кризи чи колапсу в нас не буде точно! У найгіршому разі ми перейдемо на погодинну подачу електроенергії за графіком. Більшу частину проблеми ми знімемо за півтора місяці", - написав  він.

"Сподіваюся, Південний схід України дасть несхвальну оцінку подібним діям Києва, Що призведе до більшого підйому настроїв, які там наростають", - заявив Аксьонов.

"У всьому цьому, є й позитивний момент, друзі. До нового 2015 року на Крим чекає демографічний вибух!", - спробував пожартувати він.

Тим часом, у "ДТЕК Крименерго" повідомили, що споживання електроенергії в Криму обмежене рівнем 300 МВт через виведення у ремонт ліній електропередач "Каховка – Оствовська" і "Мелітополь – Джанкой", що належать НЕК "Укренерго".

"23 березня після 14:00 у результаті аварійного дефекту виведена в ремонт ЛЕП 330 кВт "Каховка – Оствовська". У зв'язку з технічними проблемами о 19:40 диспетчер "Кримської електроенергетичної системи" (підрозділ "НЕК Укренерго") віддав розпорядження "ДТЕК Крименерго" про тимчасове введення графіка аварійних відключень у повному обсязі", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у компанії.

"Мета уведення графіка відключень – виведення в ремонт високовольтної лінії 330 кВт "Мелітополь – Джанкой" у зв'язку з аварійним дефектом", - заявили в "ДТЕК Крименерго".

За даними "ДТЕК Крименерго", споживання електроенергії на півострові обмежене рівнем 300 МВт, щоб не допустити розвитку системних аварій і завадити виходу з ладу електромережевого обладнання.

"З незалежних від нас причин частина наших клієнтів відключена від електропостачання. Ми приносимо свої вибачення і сподіваємося, що "Укренерго" зможе в максимально швидкі строки відновити дві магістральні лінії електропередач, що забезпечують електропостачання півострова", - сказав гендиректор "ДТЕК Крименерго" Едуард Соколовський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування