Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

2 тисячі кримчан попросилися на Львівщину, Черкащина чекає 3 тисячі біженців

Понеділок, 24 березня 2014, 10:35

Приїхати на тимчасове проживання у Львівську область виявили бажання 2085 кримчан.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на прес-службу Львівської обласної держадміністрації.

За даними адміністрації, серед  "біженців" – 1039 дорослих та 1046 дітей.

За інформацією заступника директора департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Оксани Яковець, "на гарячу лінію Львівської обласної ради та адміністрації звернулось більше 450 сімей з Криму, які виявили бажання тимчасово проживати на території області".

Наразі влаштовано на тимчасове проживання 1131 біженець із Криму.

Між тим, Черкаська область готується прийняти 3 тисячі біженців із Криму, заявив губернатор області Юрій Ткаченко.

Уже зараз в області розпочата підготовка місць для можливого проживання 3 тисяч біженців із Криму, повідомили у прес-службі Черкаської ОДА агенції УНІАН.

Ткаченко зазначив, що з облаштуванням місць проживання для біженців владі в області активно допомагають представники черкаського бізнесу.

Також він наголосив, що Черкаська область готова прийняти команду морського тральщика "Черкаси", який напередодні опинився в російській блокаді на озері Донузлав.

"Готові прийняти всю вашу команду на Черкащині та забезпечити кожного із вас та ваші родини житлом. Пам’ятайте, що Черкащина з вами", - наголосив керівник ОДА.

"На борту корабля перебувають надзвичайно мужні й гідні поваги люди. Незважаючи на тиск і небезпеку, вони залишилися вірними присязі. Своїми вчинками вони довели: присяга для українських моряків - не порожні слова", - заявив Ткаченко.

Від імені черкащан він висловив слова подяки й шани екіпажу тральщика "Черкаси".

Раніше під час спроб тральщика вирватися російський буксир штовхав "Черкаси" на мілину, тральщик отримав невеликі пошкодження лівого борту. 

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк доручив урядовцям підготувати на понеділок план для розміщення людей, які бажають покинути територію Криму, і в понеділок "вийти з чітким планом, щоб не було ні в кого непорозумінь з цього приводу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування