Вірних Україні курсантів академії ВМС обіцяють перевести в інший заклад

Понеділок, 24 березня 2014, 14:13

Курсантів морської академії імені Нахімова в Севастополі, які не підтримали перехід закладу у склад нового училища РФ, можуть перевести в інший заклад в Україні.

Про це Українській правді розповів один з курсантів академії.

В інтернеті поширилися повідомлення про те, що незгодних зі зміною статусу академії відраховують. Однак співрозмовник УП запевнив, що мова йде скоріше про переведення в інший заклад.

За його словами, близько 80 курсантів з 250 протягом десяти днів обіцяли перевести в Одесу. "Значна частина залишаються...", - визнав він.

Хлопець підкреслив, що на курсантів тиснуть, активно пропонуючи підписати контракт з Російською Федерацією та отримати російське громадянство.

Як повідомлялося, в п'ятницю академії прапори військово-морських сил України і державний український замінили на прапори ВМФ РФ, однак перш, ніж піти з плацу, після підняття російського прапора над будівлею академії, українські курсанти заспівали гімн України.

Академія військово-морських сил імені П.С. Нахімова була створена в 2009 році на базі Севастопольського військово-морського ордена Червоної Зірки інституту імені П.С. Нахімова. Той, у свою чергу, формувався в 1992 році на базі Чорноморського вищого військово-морського ордена Червоної Зірки училища імені П.С. Нахімова.

Академія ВМС була єдиним вищим військово-морським навчальним закладом України.

Володимир Путін підписав розпорядження про відродження Чорноморського вищого військово-морського училища імені ім. Нахімова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування