Міліція затримала людей, які напали на склад зі зброєю на Одещині

Вівторок, 25 березня 2014, 10:30

Міліція затримала зловмисників, які напали на базу ресурсного забезпечення та проведення аварійно-рятувальних робіт ДСНС в Одеській області.

Як повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України, група зловмисників у камуфляжі і масках напали на вартового бази у селі Жеребковому, відібравши у нього карабін і патрони. За даними міліції, вони планували захопити зброю, боєприпаси та вибухівку.

Інший вартовий, побачивши сторонніх осіб, почав стріляти в повітря. У відповідь зловмисники стали відстрілюватися, а потім втекли.

"За даним фактом відразу було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. По гарячих слідах оперативники УБОЗ встановили і затримали організатора угруповання та активних її членів. Також був знайдений викрадений карабін", - повідомили в МВС.

У затриманих також вилучили рушницю, пістолети, патрони, радіостанції, маски на обличчя, бронежилети, арбалет зі стрілами, ніж і бінокль.

Як повідомляли ЗМІ, мова йде про колишню в/ч Д1002, 2-ий загін забезпечення військ цивільної оборони України, в часи СРСР - арсенал ракетних військ стратегічного призначення в селі Жеребковому Ананьївського району Одеської області.

"Після демілітаризації в 2004-2005 роках сил МНС України і перетворення військ Цивільної оборони України в невійськову (спеціальну) Оперативно-рятувальну службу цивільного захисту їй дісталося у спадок велику кількість зброї, в т.ч. автомати 7,62 АКМ, 5,45 АКС-74У, кулемети РПК, КПВТ, РПД-44, ПКТ, РПКС-74, ДТ, ПК, пістолети ТТ, ПМ, АПС, гвинтівки СВД, карабіни СКС, гранатомети РПГ-2, різні найменування гранат і боєприпасів", - пише "Думська".

Зброю було вивезено з розформованих і реорганізованих військових частин МНС (за винятком необхідного для охорони та оборони майна і об'єктів) і сконцентрована на трьох складах, в тому числі в Жеребковому, зазначає видання.

Саме його і намагалися захопити невідомі.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування