Фракції не знали, кого запропонують у Міноборони, але зраділи Ковалю

Вівторок, 25 березня 2014, 12:15

Керівник фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв наголошує на аполітичності нового в.о. міністра оборони Михайла Коваля.

"Це людина, яка пройшла бойовий шлях практично в усіх командних з’єднаннях – це і танкове з’єднання, і внутрішні війська. Він також був заступником керівника Прикордонної служби", - сказав він у Верховній Раді.

"Тому ті голоси, які в цих непростих умовах зібрав цей бойовий генерал, були відповіддю на те, наскільки сьогодні мобілізована і сесійна зала, і все суспільство", - додав Соболєв   

За його словами, кандидатуру Коваля вніс особисто в.о. президента Олександр Турчинов.

"Це не була пропозиція жодної політичної групи, це не була пропозиція фракції, це була пропозиція головнокомандувача. Всі фракції заявили, що ніяких квотних принципів тут не може бути застосовано, і підтримали дану кандидатуру", - сказав Соболєв

Він зазначив, що фракції не одразу зорієнтувалися у питанні відставки Ігоря Тенюха з посади керівника Міноборони, тому що не були поінформовані зранку про розгляд цього питання і кандидатуру, яка висувається на заміну.

Соболєв також додав, що Тенюх виконав своє завдання, яке полягало в тому, щоб стримати противника – Росії – до моменту розгортання більшості українських військових частин. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування