Сюмар: Москва може використати заяви Правого сектору для дестабілізації ситуації в Україні

Вівторок, 25 березня 2014, 17:37

В Раді національної безпеки і оборони занепокоєні "протиправними" погрозами Правого сектору голові Міністерства внутрішніх справ та їхніми закликами до силових дій.

Про це заявила на брифінгу у вівторок заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар.

"Цю ситуацію спробують використати з метою дестабілізації ситуації в країні. Однозначно, що будь-які погрози на адресу на глави МВС, будь-які погрози щодо застосування сили є протиправними і загрожують стабільності вже в усіх регіонах України, в тому числі і в Києві, зважаючи на те, де сьогодні розміщується Правий сектор", - сказала Сюмар.

За словами заступника секретаря РНБО, в.о. президента Олександр Турчинов найближчим часом опублікує окрему заяву з цього приводу.

"Сьогодні дуже важливо усім утриматися від таких протиправних заяв і не дестабілізувати ситуацію, чого, очевидно, чекає Москва", - наголосила вона.

Як відомо, член Правого сектору Олександр Музичко, відомий як Сашко Білий, був вбитий в ніч з понеділка на вівторок на Рівненщині.

У міліції стверджують, що Музичко був членом ОЗУ і знаходився у рошуку. За версією силовиків, його смертельно поранили під час затримання, оскільки він відкрив вогонь у бік бійців спецпідрозділу Сокіл, які намагалися його затримати.

Місцеві активісти Правого сектора, однак, заявили, що версія міліції є брехливою і вже пообіцяли помститися голові МВС Арсену Авакову.

Лідер Правого сектора Дмитро Ярош зажадав негайної відставки Арсена Авакова та арешту всіх причетних до вбивства Музичка.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...