Аваков пропонує оцінити справу по Сашку Білому представнику громадськості

Середа, 26 березня 2014, 08:19

МВС готове допустити уповноваженого представника від громадськості до оцінки результатів розслідування убивства Олександра Музичка, відомого як Сашко Білий.

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков написав у Facebook.

Враховуючи "великий суспільний резонанс спецоперації МВС із затримання Олександра Музичка, його загибелі в результаті перестрілки з міліцією", він публікує хронологію подій тієї ночі, зафіксованої в рапорті ГУБОЗ.

"Крім того ухвалене рішення зробити максимально прозорими результати службового розслідування з перевірки правомірності застосування зброї співробітниками міліції", - повідомив Аваков.

"МВС готове допустити до оцінки результатів цього розслідування уповноваженого представника від громадськості (Найєм, Лещенко, Ю. Луценко, Є. Захаров, Бутусов, Соболєв .. кого хочете)", - додав він. 

Аваков знову наголосив, що "будь-яка людина, у руках якої перебуває незареєстрованна зброя, (яка) чинить озброєний опір міліції – є правопорушником".

"Незалежно від кольору партійного прапора чи проголошуваних гасел. Як би він себе не називав, якою би личиною не прикривався - хоч "Правим сектором", хоч "Самообороною Майдану". Кожен злочинець повинен бути й буде роззброєний і притягнений до відповідальності суворо за законом. Інакше ми порядок на вулиці країни не повернемо!", - наголосив міністр.

Він повторив, що люди з автоматами, які обкладають "даниною бурштиновидобування" і нападають на приватні будинки й підприємства – не патріоти, а "мародери". "Той патріот, хто будує нову українську армію – а не дає щоденні приводи для російської пропаганди дискредитувати Україну на весь світ і виправдовувати окупацію", - заявив Аваков.

"Хочете, щоб країна перетворилася на Сомалі з озброєними бандами, які ділять владу? Кремль цього хоче точно! Путін цього домагається! Я ж буду докладати всі сили, щоб цього не було", - заявив Аваков.

Хронологія вбивства активіста "Правого сектору" Сашка Білого від МВС: 

Хронологія вбивства активіста "Правого сектору" Сашка Білого від МВС
 
 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...