Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС Росії обурюється, що в Україні їхніх пілотів не випускають на землю

Середа, 26 березня 2014, 09:53

МЗС Росії надіслало посольству України в Росії ноту протесту через дії Державної прикордонної служби України щодо екіпажу російської авіакомпанії "Аерофлот".

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ РФ.

"Державна прикордонна служба України продовжує забороняти членам екіпажів повітряних суден російського авіаперевізника залишати борт повітряного судна з метою дотримання ними режиму робочого часу і часу відпочинку членів екіпажів повітряних суден при виконанні польотів на міжнародних повітряних авіалініях", - заявляє МЗС РФ.

Це "порушує положення міжнародних актів, спрямованих на дотримання вимог з безпеки польотів", обурюється відомство.  

Російське МЗС зазначає, що 24 березня другому пілоту екіпажу літака "Аерофлоту", який слідував за рейсом "Москва-Київ", нібито заборонили покидати борт судна.

"Подібні акції ніяк не відповідають положенням міжнародних актів і конвенцій щодо дотримання вимог із безпеки польотів міжнародної цивільної авіації", - наглошує відомство.

"Російська сторона наполягає на безумовному припиненні українською стороною безвідповідальної практики, що ставить під погрозу безпека польотів цивільної авіації", - заявило МЗС РФ.

У прес-центрі Державної прикордонної служби України "Радіо Свобода" заявили, що ця інформація не відповідає дійсності, а будь-які дії щодо громадян іншої країни застосовуються лише у випадку відповідних рекомендацій із боку правоохоронних органів України.

Прикордонна служба також пояснила, що в ніч на 24 березня в аеропорту "Бориспіль" не пропустили одного громадянина РФ "відповідно до доручення правоохоронних органів України щодо заборони в’їзду на територію України". Цей чоловік виявився одним із пілотів літака.

"Інших членів екіпажу, які прямували в Україну, в праві перетину кордону не обмежували. Проте командир екіпажу прийняв рішення, що й інші члени екіпажу не перетинатимуть кордон", - наголошує прикордонна служба.

Відомство наголошує, що прикордонники "діють виключно в межах наданих повноважень".

"Не пропуск представників цивільної авіації через державний кордон України не носить масовий характер. Проте у разі офіційної заборони іноземцям в'їзду в Україну прикордонники зобов’язані відмовити в перетині кордону", - пояснює Прикордонна служба.

Відомство підтверджує, що на початку березня в аеропортах Донецька і Харкова не пропустили двох членів екіпажів із Росії: "Щодо них також діяло доручення правоохоронних органів України про заборону в’їзду".

"У кожному випадку громадянам, які були не пропущені в Україну, видається офіційне рішення про відмову, в якому вказується на підставі чого забороняється в'їзд на територію України", - наголошує Прикордонна служба України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування