Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шустер платить 15 тисяч за годину ефіру на "Першому національному"

П'ятниця, 28 березня 2014, 19:19

Кожна година трансляції програми "Шустер LIVE" на "Першому національному" коштує 15 тисяч гривень.

Про це розповів новопризначений керівник Національної телекомпанії України Зураб Аласанія у своєму першому попередньому звіті після вступу на посаду.

"Система працювала гидко і продовжує працювати так само. Кілька десятків осіб отримували білу зарплату в 4-6 тисяч, чорну (довести неможливо) - ще 15-20", - повідомив він, розповідаючи про ситуацію на "Першому національному".

"Звідки бралася чорна частина? - Від верблюда (який нині регулярно віщає з Ростова, чомусь). Що вони робили за це? А ось що верблюд хотів, те й робили", - написав Аласанія на своїй Facebook-сторінці.

"Тепер, як ви розумієте, цих грошей не буде. Тобто, я міг би їх роздобути легко, верблюдів в країні багато. Але ні. Інакше який сенс у змінах", - додав він.

Новий керівник НТКУ зазначив, що незабаром співробітники будуть звільнятися, і йти будуть "якраз ті, хто вмів робити і хотів працювати, хоч і розмінявши совість на плату".

"Ті ж, хто задовольнявся неконкурентним мізером - нікуди не дінуться, і звільнити їх буде так само складно, як і залишити тих, хто вміють. У цьому сенсі рішення ще не знайдено", - сказав Аласанія.

Він повідомив, що в статуті компанії, Конституції України та законах про НТКУ написано "державна", тобто головним її завданням залишається "висвітлення діяльності".

"І компанія залишається, як і раніше, на "ручному управлінні". Я зобов'язаний виконувати розпорядження Кабміну, якими б дурними вони не були. А управляти - охочих достатньо", - підкреслив директор каналу.

"Можливостей у них теж маса. Приклад, колізія з трансляціями Громадського і Шустера. Кожна година трансляції обходиться в 15 тисяч гривень (не питайте у мене про цю ціну, вона державна)", - повідомив Аласанія.

"Студія Шустера увійшла на комерційній основі і оплачує каналу (договір, як з'ясувалося, укладений аж до кінця року) трансляцію. Громадське - некомерційна організація. Вона не може платити", - зазначив він.

трансляцію Громадського НТКУ розмістило з найкращих громадянських міркувань: оперативний же потік інформації (хоч геніальністю він і не вирізняється). І що? - А от що: до нинішнього моменту натранслювали на п'ять мільйонів. Нецільове, між іншим, витрачання бюджетних коштів", - розповів Аласанія.

"Як тепер захоче Кабмін, так і буде. Включить трансляцію Громадського за минулий місяць в держзамовлення - добре. Не захоче включати - не те що трансляції не буде, а і за минулий хтось присісти може. Як вам комбінація? Так от - на кожному кроці", - сказав він.

"У цьому сенсі - тільки змінювати закон. Вибивати цей трон з-під Кабміну і на базі НТКУ, а також, можливо, обласних ТРК - створювати Суспільне ТБ", - зазначив Аласанія.

"Щоб ​​знали всі "поспішайки": це не один день. (...) Очікування завищені і прискорені; так, такі часи, я знаю. Але - буває або швидко, або добре. Я віддаю перевагу добре", - підкреслив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
08:38
Росія виробляє більше зброї, ніж їй треба на війні, і вже заповнює склади − міністр оборони Німеччини
08:25
У Німеччині висунули звинувачення семи підозрюваним радикальним ісламістам
08:18
фото Росіяни гатили по Нікопольщині: пошкодили будинки, газогін і ЛЕП
07:51
Вибори президента Північної Македонії: перший тур виграла опозиційна кандидатка
07:44
ЗСУ за добу відмінусували понад тисячу окупантів
Усі новини...