Тарута покликав Яценюка до Донецька

Субота, 29 березня 2014, 10:42

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зобов'язаний чітко пояснити економічну, соціальну, інноваційну роль Донбасу у дорожній карті розвитку країни.

Про це заявив голова Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута, пише Дзеркало тижня.

"Нам дійсно потрібні чіткі сигнали від влади про те, що наш регіон їй цікавий. Наші двері відкриті. Схід - це не тільки батьківщина і електорат Януковича і Партії регіонів, а передусім мільйони людей, яких потрібно нарешті побачити за усіма політичними історіями і штампами і які сьогодні потребують підтримки і чітко окресленій перспективі", - підкреслив губернатор.

"Люди повинні бачити не тільки плашку "Єдина країна" на екрані телевізора, але і себе в майбутньому цієї країни. Відчувати свою значимість і необхідність. В цьому і полягають основні принципи державної оборони Сходу", - додав він.

Тарута назвав прізвища державних чиновників, які своєю увагою можуть реально заспокоїти людей на Донбасі.

За його словами, Донецьку, щоб знизити градус напруги у бажаючих федералізації, "як повітря необхідний" Володимир Гройсман.

Губернатор також підкреслив, що "Донецьк чекає прем'єр-міністра, який зобов'язаний чітко пояснити економічну, соціальну, інноваційну роль регіону в дорожній карті розвитку країни".

"І для цього не треба проводити восьмигодинні засідання Кабміну, абсолютно неефективні. Треба просто взяти і приїхати в Донецьк", - заявив Тарута.

Як відомо, мінімум 50 осіб постраждало під час сутичок учасників проросійського та проукраїнського мітингів, які відбулися 13 березня у Донецьку.

Окрім того, підтверджена смерть 2 людей. Ще одна людина знаходиться у тяжкому стані, їй зробили операцію. Стан ще двох осіб — вкрай тяжкий.

Сутички в Донецьку виникли після завершення мітингу прихильників єдиності України та проросійської акції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування