Росія продовжує маневри біля українських кордонів

Субота, 29 березня 2014, 14:12

Російська сторона продовжує маневрування військовослужбовців і військової техніки біля українських кордонів.

Про це повідомив заступник міністра оборони України Леонід Поляков.

"На кордоні з РФ триває накопичення і маневрування різних частин ЗС РФ, вони виходять на кордон, або йдуть углиб, переміщаються уздовж кордону", - розповів він.

Заступник міністра назвав такі дії російських військовослужбовців провокаційними, метою яких є психологічний тиск.

"Вони вивчають те, як наші військові реагують на їх дії. Адже зрозуміло, коли літаки і вертольоти наближаються до наших кордонів, то наші засоби якимось чином змушені реагувати і те, як ми реагуємо, росіяни безумовно вивчають", - сказав Поляков.

Він додав, що українська сторона тримає військовослужбовців в постійній готовності і має намір це робити стільки, скільки потрібно.

Крім того, заступник міністра повідомив, що приблизно третина українських військовослужбовців в Криму виявила бажання перейти на бік російської армії.

У той же час, за його інформацією, третина залишилися вірними народу України, ще стільки ж хочуть звільнитися зі Збройних сил України.

"Що стосується тих, хто перейшов на службу РФ, вони будуть відповідати самі перед своєю совістю і перед українським законодавством", - сказав він.

Говорячи про виведення техніки і озброєнь з Криму, заступник міністра оборони зазначив, що російська сторона постійно коригує свої повідомлення.

"Поки остання оприлюднена позиція - вони дозволять вивезти зброю з тих частин, які не перейшли на бік Росії. Але у нас немає жодної частини, яка б повністю перейшла на бік РФ" , - зазначив він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...