Батьківщина, Свобода і ПР висунули кандидатів у президенти. Тимошенко і Порошенко подали документи

Субота, 29 березня 2014, 14:16

Партія "Батьківщина" висунула екс-прем'єра Юлію Тимошенко кандидатом на пост президента України.

Відповідне рішення було прийнято на з'їзді "Батьківщини" в суботу в Києві.

Довіреними особами лідера "Батьківщини" стали польовий командир Майдану Сергій Мітрофанський, волонтер Юлія Пасєка, лікар Максим Іонов, працівниця кухні Майдану Любов Лавриненко та керівник спецпідрозділу Самооборони Майдану Василь Мізернюк.

Перед голосуванням делегатів з'їзду Тимошенко виступила з промовою, в якій підтримала європрагнення України і оголосила про необхідність виставлення матеріальних претензій до Росії у зв'язку з набранням Криму до складу РФ.

Також Тимошенко заявила, що має намір "вести персональну війну проти олігархів".

За її словами, одним з головних пріоритетів нової влади має стати виховання, освіта, "виліплювання нової людини".

"Освіта дасть підстави і можливості не допустити невірного вибору, створити людину XXI століття , для якої неможлива корупція і приниження", - заявила Тимошенко.

Також Тимошенко заявила, що формування середнього класу - "одна з гарантій незалежності, процвітання".

"Ми зобов'язані зробити все, щоб з'явився сильний середній клас. Дати йому шанс, відкрити дороги, зняти тиск", - зазначила Тимошенко.

У свою чергу на своєму з'їзді ВО "Свобода" висунула кандидатом в президента лідера партії Олега Тягнибока - рішення одноголосно підтримали всі делегати з'їзду.

На з'їзді Партії регіонів кандидатом в президенти від ПР обраний Михайло Добкін.

При цьому за інших кандидатів віддали: за Юрія Бойко - 8 голосів "за", за Сергія Тігіпка - 35 "за", за Добкіна - 12 "проти", утрималися - 8, переважна більшість делегатів з'їзду підтримала його кандидатуру.

У своєму виступі Добкін заявив, що чим би не завершилася президентська кампанія, він ніколи не кине своїх виборців і ПР. За словами Добкіна, перший закон, який має бути прийнятий - про заборону проведення силовими структурами перевірок підприємств, а "політичних репресій в Україні не буде".

Також він зазначив, що завдяки ПР "мав щастя керувати кращим містом країни", і "йде за владою", але цю владу передасть в регіони.

Сергій Тігіпко заявив, що він , незважаючи на рішення з'їзду, не має наміру зніматися з виборів, а в ході виступу заявив, що "ми обрали неправильну політраду, зараз це приватна компанія, а не партія".

Також Тігіпко зазначив, що виступає за децентралізацію влади, за російську мову – другу державну, а також заявив, що у владі націоналістів не має бути.

Юрій Бойко у своєму виступі заявив, що "ПР - це закрите акціонерне товариство", і створювало це ЗАТ з Партії регіонів Донецька обласна організація. Також Бойко заявив, що нікуди не виїжджав з країни і не боїться кримінальних переслідувань, а також не планує "кидати організацію".

Кандидат на посаду президента Олег Царьов на з'їзд ПР не приїхав. Як повідомляють Новости Донбасса, в ході голосування за Царьова делегати запитували "А Путін підтримує його?". "За" Царьова - 1 голос.

У ході з'їзду ПР з критикою на адресу керівництва партії виступив регіонал Юлій Іоффе : "Чому ми дійшли до такого життя? Тому що ми всі в Раді спостерігали як знищується середній і малий бізнес. Я не знімаю з себе відповідальності. Ми були боягузами і дозволили себе залякати", - заявив Іоффе.

При цьому трансляція з'їзду ПР обірвалась в той момент, коли у виступі Іоффе з'явилася критика, і відновилася, коли він закінчив виступ.

Станом на 17:00 Центрвиборчком отримав документи для реєстрації кандидатами у президенти Петра Порошенка та Юлію Тимошенко. Як зазначили у ЦВК, Порошенко йде на вибори як самовисуванець. 

Як зазначив сам Порошенко, він сподівається, що на президентських виборах у нього з Юлією Тимошенко буде "конкуренція ідей", повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Україна зараз має зовнішню загрозу, і політики не можуть дозволити собі розкіш почати внутрішню війну", - сказав він.

Юлія Тимошенко подала документи у ЦВК для реєстрації кандидатом на дострокових виборах президента. Фото Мустафи Найєма
Порошенко подав до ЦВК документи для реєстрації на дострокових президентських виборах. Фото Мустафи Найєма

Як відомо, до ЦВК подали документи 15 претендентів на крісло президента, окрім Порошенка та Тимошенко вже зареєстровано Рената Кузьміна та Юрія Бойка, Вадима Рабиновича, Сергія Тігіпка і Михайла Добкіна. Окрім того документи для реєстрації на вибори подали Анатолій Гриценко та Наталія Королевська.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування