З Криму на материк поїхали українські військові з сім'ями

Субота, 29 березня 2014, 15:19

Перша автоколона українських військовослужбовців виїхала з кримської частини у Перевальному у напрямку материкової частини країни.

Про це повідомив голова медіацентру Міноборони у Криму Владислав Селезньов.

За його даними, колону супроводжувала автівка ДАІ.

"Об 11:35 перша колона у кількості 12 автомобілів військовослужбовців та членів їх сімей, під керівництвом командира танкового батальйону Віталія Ярошенка почала рух на північ Криму", - повідомив Селезньов.

У колоні  рухається 47 осіб - 20 військовослужбовців та 27 членів сімей. В основному - дружини наших українських військовослужбовців. Старший колони командир танкового батальйону підполковник Ярошенко Віталій Іванович.

"Далі чекаємо, що буде рух наступних колон, у складі колони - цивільні автомобілі, які перевозять особисті речі українського військового персоналу з бази в Перевальному", - повідомив Селезньов.

За даними Української правди, Крим залишають військові 36 бригади берегової оборони с. Перевальне, передислоковуючись в Одесу.

Як зазначив майор Заїка 36 бригади берегової охорони,  під час передислокації "були нюанси перетинання кордону".

"Росіясни обшукували машини повністю, включно до того, що знімали сидіння у машинах, перебирали усі сумки, шукали якісь документи.  Ноутбуки перевіряли", - зазначив він.

Окрім того 140 військовослужбовців з частин внутрішніх військ  АР Крим (Сімферополь, Євпаторія,  Гаспра) прибули до Донецька.

Бійців спецпризначення "Тигр" та спецвійська міліціі розселили у казарми. Більшість армійців – строковики, повідомляє 5 канал. У Донецьку військовослужбовці охоронятимуть громадський порядок під час мітингів та здійснюватимуть конвой засуджених. 

Окрім того на Захід України з Криму переїхали близько півсотні військовослужбовців ВВ МВС України. Частина з них виявила бажання служити на Львівщині.  Керівники Західного територіального командування запевнили, нададуть новачкам і роботу, і забезпечать житлом.

Джерело відео - 5 канал, АРМЕЙСКИЕ НОВОСТИ ЮГА УКРАИНЫ

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування