Керрі повернув свій літак, щоб зустрітися з Лавровим

Субота, 29 березня 2014, 18:56

Державний секретар США Джон Керрі після дозаправки в Ірландії на шляху з Саудівської Аравії до Сполучених штатів, взяв курс на Париж.

Про це повідомляє Голос Америки.

За словами американських дипломатів, Керрі повернувся для проведення позапланової зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

Деталей можливої зустрічі поки що не розголошували, однак, переговори можуть відбутися вже у неділю або в понеділок в Парижі чи іншому європейському місті.

Пізніше у російському МЗС підтвердили, що зустріч Керрі і Лаврова відбудеться у неділю у Парижі.

Як відомо, у п’ятницю за ініціативою президента РФ Володимира Путіна відбулась його телефонна розмова з президентом США Бараком Обамою.

Американський лідер вкотре закликав Путіна відвести свої війська від кордону з Україною та розпочати переговори задля зняття напруження.

За оцінкою американців, Росія зосередила на кордоні з Україною, щонайменше сорок тисяч військових. Український уряд оцінює їх кількість у майже сто тисяч.

Лавров у суботу заявив, що Росія наполягає на ідеї федералізації України і вважає, що "іншого шляху - немає", однак у РФ абсолютно немає жодного наміру та інтересів перетинати кордони України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування