Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В аеропортах України виконали гімн Євросоюзу

Неділя, 30 березня 2014, 14:46

В аеропортах України виконали гімн ЄС, в Одесі розтягнули величезний прапор України

У неділю в аеропортах шести міст України музиканти одночасно виконували гімн Євросоюзу - "Оду радості".

Про це пише "МедіаПорт".

Волонтерський проект "Спільне Повітря" об'єднує шість міст - Львів, Київ, Харків, Донецьк, Одесу і Дніпропетровськ.

Щоб вшанувати пам'ять загиблих у протистоянні в Києві 18-20 лютого - "Небесної сотні" і міліціонерів - симфонічні оркестри цих міст в один і той же час зіграли гімн Євросоюзу.

У Міжнародному аеропорту "Харків" "Оду радості" виконав симфонічний оркестр і хор Харківського національного академічного театру опери та балету.

В Одесі, Дніпропетровську та Донецьку також заспівали "Оду радості".

Разом з тим близько 400 осіб мітингують проти війни і за єдність України біля пам'ятника Шевченку в центрі Харкова, пишуть Українські новини.

Вони тримають національні прапори, а також Військово-морських сил України, плакати "Моя мрія - заможна, сильна Україна", "Ми не здамося без бою", "Діти війни - проти війни" та інші.

Мітинг проходить в режимі вільного мікрофона, неподалік від пам'ятника київський художник Геннадій Гутгарц встановив лист фанери, вирізаний у формі Харківської області, на якому всі бажаючі можуть залишити відбиток долоні кольоровою фарбою на знак підтримки соборності України.

Гутгарц пропонує учасникам перформансу вибрати один із запропонованих кольорів, щоб показати розмаїття жителів України.

За словами Гутгарца, він має намір провести аналогічні акції в інших областях України, знімаючи це на відео і потім на цій основі створити арт-проект на підтримку прагнення жителів різних регіонів країни.

В Одесі проходить мітинг проти війни і агресивної політики Росії, передає Думская.нет. Учасників мітингу - приблизно 3 тисячі осіб. Вони підійшли до мерії. Далі планують рухатися по Дерибасівській, Преображенській, звідти до Алеї Слави і назад. Люди йдуть в колоні з величезним українським прапором.

"5-6 тисяч одеситів вийшли на марш по центральній частині міста. На знаменитому Приморському бульварі і Дерибасівській ми розтягнули кілометровий прапор України!", - зазначив один з учасників подій Олексій Заводюк у своєму блозі в Livejournal.

Усі фото - Олексій Заводюк
 

Як відомо, 8 тисяч осіб зібралися на траурно-молитовне Віче в пам'ять про загиблих 18-20 лютого активістів на Майдані Незалежності в Києві.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування