Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У РФ божаться, що не вимагають від кримчан грошей за відмову від російського паспорта

Понеділок, 31 березня 2014, 12:18

Від жителів Криму, які отримують російські паспорти, не вимагають відмовлятися від українського громадянства, а отримання російських паспортів або відмова від них будуть безкоштовними.

Про це заявив начальник управління Федельной міграційної служби РФ по організації паспортної роботи Федір Карповець.

"Відмова від громадянства не потрібна. Якщо людина визнала, прийняла громадянство Російської Федерації - вона є громадянином Російської Федерації за фактом",- сказав він на прес-конференції в Сімферополі.

"Ніяких відміток в український паспорт не ставиться",- додав Карповець.

Крім того, він заявляє, що плата за отримання паспорта Російської Федерації не стягується.

"Ніяка держмито, ніякі гроші за цю послугу (видачу російського паспорта) не стягуються, не беруться", - заявив він, підкресливши, що жителі Криму, які бажають відмовитися від російського громадянства, також не повинні нічого платити.

За словами Карповця, його відомство вже отримало понад 60 тис. заяв і видало близько 15 тис. паспортів.

"Сьогодні йде повним ходом робота з прийому заяв з видачі паспортів тим, хто має реєстрацію за місцем проживання, але її відсутність не говорить про те, що людина не проживає тут і не має права на одержання вказних документів", - зазначив він.

Чиновник додав, що постійне проживання підтверджується не тільки штампом в паспорті, але й сукупністю тих документів, які фактично підтверджують знаходження людини та проживання на території Криму і Севастополя.

"Ми будемо проводити відповідну перевірку і приймати відповідні заходи по документуванню таких людей паспортами громадян Російської Федерації", - підкреслив Карповець.

Як відомо, у РФ обіцяють визнати своїми громадянами громадян України, які мають постійну реєстрацію в Криму станом на 18 березня. Ті, хто не має кримської реєстрації на 18 березня 2014 року, вважаються "іноземними громадянами" і повинні будуть до 19 квітня покинути півострів, після чого вони нібито можуть в'їхати в Крим і на "законних підставах оформити посвідку на проживання".

Раніше в ФМС повідомляли, що кримчани, які не бажають отримувати російське громадянство, повинні заплатити мито у розмірі 2 тисяч рублів, що становить 500 грн.

РИА Новости, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...