Колесніченко вже не "регіонал", вважає себе громадянином РФ - і щасливий

Понеділок, 31 березня 2014, 13:19

Вадим Колесніченко більше не є членом Партії регіонів і вважає себе вже громадянином Російської Федерації.

Про це він сказав "Українській правді" телефоном із Севастополя.

"Севастопольське міське відділення Партії регіонів було ліквідоване 16 березня своїм рішенням. Я – член міської севастопольської організації Партії регіонів. Тому я не виходив із партії, просто організація була ліквідована", - пояснив політик.

Колесніченко ще не отримав паспорт громадянина Російської Федерації, але вже вважає себе таким.

"У зв'язку з тим, що на момент проведення референдуму я був зареєстрований у Криму, а в Криму я проживаю вже понад 30 років, то всі жителі Криму автоматично – відповідно до прийнятого закону Російської Федерації – стали громадянами Росії", - заявив він.

"А паспорти – це як було в Україні при розпаді Радянського Союзу: (люди) в одну ніч стали громадянами України, а паспорти мінялися ще років 10, наскільки я пам'ятаю. Паспорт – це друга частина", - додав Колесніченко.

"Паспорт я ще не отримував, бо там величезні черги, люди в захваті. У мене тут мати похована, у мене тут батько, у мене тут квартира, близькі люди, чиї інтереси я представляв протягом 9 років у парламенті (України). Дитина в мене народилася в Севастополі. Тому я не бачу необхідності залишати Крим", - заявив він.

Колесніченко зізнався, що брав участь у так званому "референдумі" про статус Криму, який Україна не визнає:

"Звісно (брав участь). Я підтримував рішення кримчан захистити себе від націонал-фашистів, ідіотів, які заважають говорити рідною мовою й намагаються управляти минулим, тобто знищувати історію. І щасливий, що я вчинив саме так".

Екс-"регіонал" іще міркує про те, чим займатися далі:

"Щодо політичної (діяльності) – не готовий відповісти, громадської – напевно, буду, викладацькою буду. Треба ще 4 роки до пенсії, за російськими законами, допрацювати. А політика – подивимося. Поки я, так би мовити, відпочиваю", - сказав він зі сміхом.

"Зараз я відпочиваю, просто відпочиваю після того кошмару, який називався роботою у Верховній Раді України", - сказав Колесніченко теж зі сміхом.

За його словами, з колегами по Партії регіонів він залишився в нормальних стосунках.

"У мене з усіма нормальні, гарні взаємини. І якщо Україна не прийме, знову ж, ідіотський закон про окуповану територію, то всі, хто любить Крим, вони будуть тут – і з усіма зможемо зустрічатися, посидіти й провести добре час", - заявив Колесніченко.

Раніше Колесніченко, обраний до Верховної Ради України від севастопольського округу, заявляв про рішення скласти депутатський мандат, оскільки не визнає чинну українську владу. Однак на сайті парламенту він досі значиться депутатом.

Колесніченко - ще депутат. Скрін-шот із сайту Верховної Ради

Як відомо, Колесніченко, який народився в Умані Черкаської області, вів проросійську політику й був автором низки скандальних законопроектів, у тому числі, про російську мову як регіональну в Україні.

На початку березня він виступав за очищення ПР, а також проти визнання легітимності виборів президента України 25 травня та висування кандидатури від Партії регіонів на них.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...