Влада вирішила, що неправильно закрила справу проти автомайданівця Кравцова

Понеділок, 31 березня 2014, 14:06

Активісту Автомайдану Олександру Кравцову доведеться знову оскаржувати відкриття кримінального провадження проти нього за участь у акціях протесту.

Про це повідомляє його дружина Олеся Мамчич у Facebook.

"Прийшов сюрприз із суду. Старший прокурор Київської області Сорока знову відкрив якусь там енну апеляцію, смисл якої полягає в тому, що кримінальне звинувачення із Сашка зняли неправильно, тому треба починати все спочатку", - написала вона.

"Мовляв, закон, за яким усе закривали, бере до уваги провадження із 27 січня, а чоловіка мого заловили, побили і посадили січня 23, отже, не годиться. Питання лише, куди їхні очі місяць тому дивилися, що таку деталь прогледіли?", - зауважила Мамчич.

За її словами, у документі є пункт, що звинувачення з активіста знімати не можна без присутності "потерпілих" працівників "Беркуту".

 

Кравцов був схоплений "Беркутом" у ніч на 23 січня у Кріпосному провулку поблизу Маріїнського парку у столиці, його витягнули з машини та побили, як і багатьох активістів Автомайдану тієї ночі.

Спершу йому присудили 2 місяці арешту як запобіжний захід, але Апеляційний суд змінив його на частковий домашній арешт.

При цьому після того статтю звинувачення змінили з хуліганства на участь у "масових заворушеннях", Кравцова звинувачували у побитті "беркутівців", зокрема, на підставі слів нібито свідків із боку силовиків та опису зовнішності, який не збігався з Кравцовим.  

25 лютого, після зникнення і відсторонення екс-президента Віктора Януковича та ухвалення закону про реабілітацію учасників протестів, Шевченківський райсуд Києва зняв із Кравцова звинувачення, справу про участь у "масових заворушеннях" проти нього закрили, як і проти багатьох інших активістів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування