Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чиновники, як і раніше, їздять з кортежами, заради яких перекривають вулиці - ЗМІ

Понеділок, 31 березня 2014, 19:01

Члени нового уряду продовжують їздити з кортежами, використовуючи ДАІ для перекриття вулиць.

Про це повідомляє ТСН, кореспонденти якої зафіксували такі випадки.

За їх словами, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повертався в понеділок з навчального центру Національної гвардії України кортежем з двох нових броньованих "Мерседесів" та джипу "Фольксваген".

З кортежем (броньованый "Рендж Ровер" і п'ять машин супроводу) туди приїжджав і в.о. президента, голова Верховної Ради Олександр Турчинов.

Аваков повертався майже тим самим маршрутом, яким щодня пересувався екс-президент Віктор Янукович - з Нових Петрівців, через столичні Оболонь, Поділ і Печерськ. Журналісти відзначають, що авто рухалися зі швидкістю 180 кілометрів на годину (максимальна дозволена швидкість - 110 км/год). Водії не пригальмовували навіть в'їжджаючи в населені пункти.

Рух на вулиці Богатирській заради кортежу не перекривали: машини, які заважали, розганяла охорона. Водій однієї з них нібито ледве впорався з керуванням, щоб не потрапити в аварію. На з'їзді з Московського проспекту кортеж, однак, зупинився, і, згідно з правилами дорожнього руху, пропустив пішохода.

В цей час під Московським мостом інспектор ДАІ зупиняв рух - всі, хто хотів виїхати з Оболоні, чекали, поки проїде міністр. На маршруті Гаванський міст - Набережна Хрещатицька - Поштова площа не працював жоден світлофор.

Рух регулювали співробітники ДАІ. Коли кортеж міністра проїхав, світлофори знову почали працювати. Інспектори пояснили ситуацію технічними несправностями.

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк обіцяв, що чиновники не будуть пересуватися в кортежах, заради них не будуть перекривати руху. Також він заявляв, що всі члени Кабміну будуть літати регулярними рейсами. Крім того, в уряді широко рекламують скорочення автопарку міністерств, який розпродають нібито з метою наповнення бюджету.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування