Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тягнибок просить США позичити грошей українській армії

Вівторок, 1 квітня 2014, 11:05

Україна має звернутись до Конгресу США з проханням відновити практику ленд-лізу, яка дозволяє позичати гроші країнам, які потерпають від агресорів.

Про це заявив на засіданні парламенту голова фракції "Сввобода" Олег Тягнибок.

"Ми пропонуємо звернутись до Конгресу США з закликом відродити у форматі "антипутінської коаліції" принцип так званого ленд-лізу, який після Другої світової війни був запропонований Рузвельтом", - закликав він.

"Цей принцип передбачає, що країна, яка потерпає від агресора, але не має фінансів для закупівлі озброєння, може позичити кошти в інших країн. А після подолання агресії ця техніка, яка позичалась, буде віддана", - пояснив Тягнибок.

Він також закликав Україну добиватись підписання окремих двосторонніх угод з країнами-гарантами за Будапештським договором.

"Ми пропонуємо звернутися до наших гарантів за Будапештським меморандумом, зокрема Британія та США, з приводу підписання двосторонніх угод з Україною", - заявив він.

Підписання конкретних двосторонніх угод, за словами лідера "Свободи", дасть Україні реальну обороноздатність.

Також Тягнибок закликав "забезпечити українську армію сучасним вітчизняним озброєнням" та розірвати військову співпрацю з Росією.

"Нам треба негайно припинити військове співробітництво з Росією та оперативно налагодити взаємовигідні стосунки з іншими державами", - заявив він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: