Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія бідкається, що НАТО "не дбає про нормалізацію ситуації в Україні"

Четвер, 10 квітня 2014, 10:44

Росія скаржиться, що за останній час не почула від НАТО "конструктивного порядку або турботи про нормалізацію ситуації на Україні".

Про це йдеться у коментарі МЗС РФ, оприлюдненому на офіційному сайті.

"Останнім часом генеральний секретар НАТО активно висловлюється з Росії. Причому робить це в конфронтаційному ключі, усередині відтворюючи риторику часів "холодної війни"", йдеться в заяві.

"Постійні звинувачення генсекретаря на нашу адресу переконують у тому, що в альянсі намагаються використовувати кризу на Україні для "згуртування лав" перед уявною зовнішньою загрозою країнам НАТО і підкріплення затребуваності в цьому плані альянсу в 21-му столітті", - заявляють в МЗС РФ.

На думку Росії, "в альянсі намагаються виступати в якості ведучого поборника правових норм, закриваючи при цьому очі на кричущі дії екстремістських сил на Україні, що ведуть до розколу суспільства на своїх і чужих".

У МЗС РФ нарікають, що "за останні місяці жодного разу не почули у висловлюваннях генсекретаря НАТО ніякої конструктивної повістки або турботи про якнайшвидшої нормалізації ситуації на Україні через запуск інклюзивного політичного процесу, заснованого на демократичних цінностях, повазі прав людини і меншин, які так дороги самому Расмуссену".

"Переконані, що такого кшталту заяви не сприяють деескалації напруженості навколо України. Активне використання "подвійних стандартів" створює пряму загрозу безпеці та стабільності в регіоні", - резюмується в заяві МЗС РФ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування