Україну закликають пускати російських журналістів попри чорну пропаганду

Четвер, 10 квітня 2014, 11:46

Міжнародний Комітет захисту журналістів закликає Україну пускати російських журналістів попри розгорнуту в російських ЗМІ антиукраїнську пропаганду.

У своїй заяві комітет висловлює стурбованість повідомленнями про відмову у в'їзді в Україну російським журналістам із РІА "Новости", каналу "Россия", видань Russia Today, "КоммерсантЪ" і Forbes-Россия.

"Ми закликаємо українську владу забезпечити, щоб усі журналісти, як іноземні, так і українські, мали можливість вільно й безперешкодно повідомляти про події, які розгортаються в Україні", - заявила координатор європейських і центральноазіатських програм Ніна Огнянова.

"Демократична влада не може перешкоджати журналістам працювати через їхню національність", - стверджує вона.

Комітет, посилаючись на повідомлення ЗМІ, зазначає, що українські прикордонники не пустили деяких журналістів із РФ у країну на підставі того, що вони не мали при собі достатньо готівки на мандрівку, не змогли мотивувати мету приїзду, а їхали нібито для висвітлення напруги на Сході України, де проросійські сили вимагають федералізації.  

Як відомо, у російських медіа розгорнуто антиукраїнську кампанію, події в Україні подаються викривлено, росіян переконують, що в нашій країні до влади прийшли "фашисти" і "бандерівці", Майдан називають не волевиявленням багатьох українців, а державним переворотом, свою агресію мотивують тим, що права "руських" людей нібито утискають.

Через це Україна заборонила трансляцію декількох російських каналів на своїй території з метою захисту вітчизняного інформаційного простору. 

Комітет захисту журналістів –  поважна міжнародна неурядова організація зі штаб-квартирою в Нью-Йорку. У ній сильне лобі мають росіяни.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування