Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Самооборона каже, що не дозволила вивезти документи з Укроопспілки

Четвер, 10 квітня 2014, 15:09

Самооборона Майдану заявляє, що завадила вивезенню з Всеукраїнської центральної спілки споживчих товариств низки документів.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Ми побачили, як із Укркоопспілки на машині вивозять цінні папери. Після цього ми побачили підозрілих осіб. Підійшли до них і попросили відкрити машину. Я думаю, що планувалося рейдерське захоплення", – розповів член штабу Самооборони Андрій.

Після цього Самооборона Майдану перекрила вантажівкою виїзд із будівлі Укркоопспілки і викликала міліцію.

По прибутті на місце події працівники правоохоронних органів опечатали машину, в якій вивозилися папери, для подальших слідчих дій.

В той же час начальник служби забезпечення Укркоопспілки Федір Мягких запевняє, що ці папери є "макулатурою". Всі цінні папери знаходяться в архівних приміщеннях, каже він.

"Це папери які зберігалися із 90-х років. Простіше кажучи – це макулатура.  Зараз ми проводимо інвентаризацію приміщень цивільного захисту, тобто колишніх бомбосховищ, які останні 30 років використовувалося як складські приміщення", - пояснив він.

"А так як нам дали завдання це відновлювати, ми й почали все непотрібне вивозити", – зазначив Мягких.

Джерело відео: Радіо Свобода

Інтерфакс-Україна у свою чергу повідомляє про те, що група невідомих, яка раніше увірвалася до офісу Укркоопспілки, мирно полишила будівлю.

Станом на 14:30 четверга в будинку немає ні озброєних людей в масках, ні міліції. Будівля функціонує в штатному режимі.

У столичній міліції розповіли агентству, що після спілкування правоохоронців і згаданих людей останні полишили будівлю. Міліція нікого не затримувала, силу сторони не застосовували.

Українській правді представники МВС підтвердили слова представника Укроопспілки, відзначивши, однак, що документи, які збираються вивозити, все-таки перевірять. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...