Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дещиця побачив в агресії Кремля позитиви для України

Четвер, 10 квітня 2014, 19:46

В.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця вважає, що агресія Кремля змусила українців згуртуватися навколо демократичних цінностей.

Про це він сказав на 7-му Київському форумі безпеки, передає Інтерфакс-Україна.

"Перше: військова окупація об'єднала українців навколо ідеї нашого суверенітету і європейського майбутнього для України", - сказав він.

Також, як наголосив Дещиця, ООН стала справді об'єднаною організацією після того, як вся архітектура системи безпеки після Другої світової війни зазнала випробувань.

"І третє: агресія винесла на передній план цінності демократії та свободи. І рішення поточної кризи за будь-яких обставин не буде оплачено ціною цих цінностей", - резюмував Дещиця.

При цьому він підкреслив, що жодна із західних країн-партнерів України не диктує, в якому напрямку їй розвиватися, заявив виконуючий обов'язки міністра закордонних справ України Андрій Дещиця.

"Жоден з наших партнерів не вирішував за нас, яким має бути майбутнє України та українського народу ... Ніколи я не чув ні у Вашингтоні, ні в Брюсселі, куди повинна рухатися Україна - ніяких вказівок . А з іншого столиці ( Москви) ми чуємо щодня, яким має бути наш порядок дня, яким має бути наш маршрут на майбутнє", - сказав Дещиця.

За його словами, єдина умова, яку висували для Києва в європейських столицях, - стати дійсно демократичною країною, де основні права і свободи громадян, а також верховенство права будуть гарантовані на практиці.

Дещиця зазначає, що бачить майбутнє України в Європейському Союзі, в той же час визнає, що для досягнення цієї мети необхідно виконати багато важкої роботи.

"Я бачу Україну в Європейському Союзі. Але я також бачу роки важкої роботи, яка нас повинна привести до цієї мети. Я бачу Україну в рамках її міжнародно визнаних кордонів. Я бачу наших сусідів, які поважають вибір і права один одного", - сказав він.

"Немає ніяких розбіжностей вибору між Європою і Росією для України, є лише один вибір - між майбутнім і минулим", - додав Дещиця.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування