Мусій: дані про 780 загиблих на Майдані – брехня і провокації

П'ятниця, 11 квітня 2014, 12:31

Міністерство охорони здоров’я спростовує інформацію про те, що під час Майдану загинуло 780 людей, і вважають її провокаційною.

Про це йдеться в реакції МОЗ на заяву Анастасії Поліщук, яка, називаючись волонтером-медиком, заявила про 780 загиблих учасників подій у протестному Києві.

За офіційною статистикою МОЗ, станом на 11 квітня 2014 року з 30 листопада 2013 року загинуло та померло 105 осіб (із них – 94 особи під час сутичок по вулиці Інститутській), нині на лікуванні в закладах охорони здоров’я знаходиться 102 особи.

"Міністерство охорони здоров’я – в особі міністра Олега Мусія, в минулому керівника медичної служби Майдану, через руки якого фактично пройшли майже всі загиблі під час сутичок в центрі Києва – підтверджує офіційну статистику та заявляє, що подібні повідомлення в ЗМІ не відповідають дійсності та мають відверто провокаційний характер", - йдеться у повідомленні.

На переконання Мусія, "в умовах інформаційної війни із Російською Федерацією подібні повідомлення можна розцінювати як такі, що замовлені спецслужбами і дезорієнтують світову спільноту про реальний стан нової політичної та економічної системи України, зокрема, про національну систему охорони здоров’я".

Міністр охорони здоров’я закликає українські медіа утримуватися від "оприлюднення ворожо налаштованих повідомлень, що загрожують національній безпеці України".

За даними МОЗ, станом на 6 ранку 11 квітня з ранку 18 лютого з місця протистоянь у центрі Києва до бригад екстреної медичної допомоги та закладів охорони здоров’я міста Києва по меддопомогу звернулось 1 771 постраждалий, 1183 з них було госпіталізовано.

На лікуванні в закладах охорони здоров’я Києва станом на ранок 11 квітня перебуває 102 особи.

За останню добу до бригад екстреної меддопомоги звернулося 23 особи, 20 з них госпіталізовано, додає МОЗ.

Водночас, волонтери Майдану продовжують шукати активістів, про місцеперебування яких невідомо рідним, але точна кількість зниклих невідома.  

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування