Росія нагадала Інтерполу, що шукає Яроша по всьому світу

П'ятниця, 11 квітня 2014, 12:56

Генпрокуратура Росії передала в Інтерпол матеріали для міжнародного розшуку й арешту лідера української організації "Правий сектор" Дмитра Яроша.

Про це сказав журналістам генпрокурор РФ Юрій Чайка, який прибув у Сімферополь, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Напередодні Генпрокуратура Росії направила в Національне центральне бюро Інтерполу МВС РФ для передачі в штаб-квартиру Інтерполу доручення про оголошення Яроша в міжнародний розшук і підтвердження наміру вимагати його арешту й видачі у випадку встановлення місцезнаходження на території країн-членів Інтерполу.

Матеріали Генпрокуратури є необхідною умовою для звернення в Інтерпол із метою арешту розшукуваного.

5 березня Слідчий комітет РФ заочно звинуватив Яроша по ч. 2 ст. 205.2 КК РФ і ч. 2 ст. 280 КК РФ ("публічні заклики до здійснення терористичної й екстремістської діяльності, вчинені з використанням засобів масової інформації").

На думку слідства, у своїх виступах Ярош публічно закликає антиросійські сили до екстремістських дій і терору на території Росії. Ця думка складена, зокрема, на підставі запису у Вконтакті "Правого сектору", яку ця організація потім пояснила зломом хакерів і вилучила.  

Слідство винесло постанову про оголошення Яроша у міжнародний розшук. 12 березня Басманний суд Москви заочно санкціонував його арешт. 2 квітня Московський міський суд визнав арешт законним.

1 квітня Центрвиборчком України зареєстрував Яроша кандидатом у президенти на позачергових виборах, призначених на 25 травня.

Офіційний представник слідчого комітету РФ Володимир Маркін повідомляли про порушення кримінальної справи у відношенні членів УНА-УНСО Ігоря Мазура, Валерія Бобровича, Дмитра Корчинського, Андрія й Олега Тягнибоків, Дмитра Яроша, Володимира Мамалиги й інших поки не встановлених слідством осіб.

Вони підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених ст. 209 КК РФ (створення стійкої збройної групи (банди) з метою нападу на громадян, керівництво такою групою (бандою) і участь у вчинених нею нападах).

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування