Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москаль: частину куль, якими вбили міліціонерів, родичі забрали як сувеніри

П'ятниця, 11 квітня 2014, 13:39

18-20 лютого 2014 року в Києві було вбито чотирьох співробітників міліції та внутрішніх військ МВС, поранено 1270 осіб.

Про це заявив керівник Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо подій Євромайдану Геннадій Москаль, повідомляє його прес-служба.

За його даними, усього з вогнепальної зброї поранили 150 співробітників міліції та внутрішніх військ, які були госпіталізовані до медичних закладів.

"Тут пораненим зробили хірургічні операції, під час яких хірурги вилучили кулі від вогнепальної зброї. Чимало куль і досі знаходяться у вказаних госпіталях, однак ні співробітники МВС, ні співробітники прокуратури їх (а кулі є важливими речовими доказами, за допомогою яких можна встановити конкретну зброю) не вилучали. Частину куль родичі поранених просто забрали з собою, як сувеніри", - заявив Москаль.

Він повідомив, що судово-медичні експертизи щодо 150 поранених співробітників МВС не проводилися, їх не визнали потерпілими, не призначені судово-балистична та інші необхідні експертизи.

Москаль звернувся до Генпрокуратури з проханням провести за даними фактами службове розслідування, терміново вилучити речові докази, почати розслідування по 4-х убитих та 150 поранених із вогнепальної зброї правоохоронців, а винних у халатному відношенні до службових обов’язків негайно притягнути до відповідності.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...