Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ДУСі вирішили продати дачі Януковича і Ющенка

П'ятниця, 11 квітня 2014, 14:28

Державне управління справами вирішило продати ряд інших державних резиденцій і санаторіїв, в тому числі дачі Віктора Ющенка і Віктора Януковича.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив голова Держуправління справами Сергій Аверченко, пише ЛІГАБізнесІноформ.

За його словами, зараз в ДУС йде інвентаризація всього майна.

Аверченко наголосив, що в указі президента "Питання, що стосуються державного майна, які забезпечують діяльність президента України", визначено, що майно, яке не використовується для забезпечення діяльності президента, має бути відчужене або продано через Фонд держмайна.

"У нас вже є попередній перелік об'єктів, які ми готові віддати, з якими готові розпрощатися. Тому що вони дійсно не використовуються для потреб... Дуже непросте це питання, але ми її вирішуємо", - зазначив керівник ДУС.

У відомстві вирішили позбутися без наступних об'єктів: державне підприємство санаторій "Збруч", держпідприємство "Комунар", санаторій "Семашко", санаторій "Україна", дві резиденції №14 і №14а в Пуща-Водиці, держдача №29 в Конча-Заспі, в якій раніше жив Віктор Ющенко, будинок №19 комплексу відпочинку "Пуща-Водиця", шість літаків, два вертольоти, 150 легкових автомобілів.

"Це тільки попередній перелік того, що ми можемо продати. Стоїть питання щодо лікеро-горілчаноого заводу, але там не все добре зі звітністю, десь пропали 32 млн.грн.", - сказав розповів Аверченко.

Крім того, на продаж виставлять дачу №19 у Пущі-Водиці, раніше закріпленої за Януковичем, якою він, однак, жодного разу не користувався.

Ряд державних дач залишаться на балансі Держуправління справами.

"Ситуація ускладнюється тим, що зараз велика кількість об'єктів поки що, тимчасово, забрані у зв'язку з анексією Криму. У нас в Криму 13 підприємств і понад 20 різних об'єктів, які ми не можемо використовувати... Тому резиденції, без яких раніше ми, можливо, могли б обійтися, будемо залишати", - зазначив Аверченко, додавши, що це необхідно в тому числі для прийому іноземних гостей.

Раніше повідомлялося, що прокуратура Київської області подала до суду позов з вимогою повернути в держвласність резиденції Віктора Януковича "Акація" та "Острів" в Сухолуччі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування