Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Булатов відзвітував Автомайдану про гроші і вийшов із нього

П'ятниця, 11 квітня 2014, 14:55

Міністр молоді й спорту Дмитро Булатов відзвітував про використання коштів, пожертвуваних на Автомайдан, і заявив про вихід із цього руху.

Відповідну інформацію він опублікував на своїй сторінці у Facebook, реагуючи на вимогу Автомайдану від 6 квітня відзвітувати про кошти, зібрані рухом.

Раніше стало відомо, що Автомайдан у Києві розділився на три організації: Автомайдан Громада з координатором Василем Футіним; група з координаторами Сергієм Кобою, Олексієм Гриценком і Сергієм Хаджиновим; Автомайдан Київ, у який увійшли зокрема, Катерина Бутко й Олександр Кравцов і який залишається в "Українському домі".

Булатов відзвітував про кошти й інші питання в "Українському домі" перед представниками всіх гілок Автомайдану й Антикорупційного комітету 10 квітня.

"За час, який я збирав гроші, було: 820 тис 603 грн – зібрано, 607 тис 870 грн – витрачено на потреби Автомайдану, 212 тис 733 грн – залишок, який передано у штаб. 172 тис 547 грн – зібрано й витрачено на потреби Автомайдану (картка Приват)", - написав він.

"Усі докладні документи (детальна виписка з рахунку й з картки Приват) у Юлії Волкової та у штабі Автомайдан Київ (Укрдім). Там близько 200 сторінок", - додав Булатов.

"Звіту довго не було, бо арешт із рахунків було знято лише нещодавно. Також у мене складний і щільний графік роботи. Непросто знайти час", - пояснив він.

Булатов подякував усім, хто жертвував гроші на Автомайдан, і висловився за фінансовий звіт усіх автомайданівців, які займалися збором коштів. 

Булатов також заявив: "Мені дуже боляче спостерігати за всім, що відбувається там зараз. Чесні, хоробрі люди, які, не замислюючись, сідали в машини і їхали назустріч реальній небезпеці, зараз займаються підкилимними інтригами".

За його словами, "тепер, коли в країни справді з'явився шанс змінитися, під вивіскою Автомайдану орудують кілька людей із яскраво вираженими політичними та бізнес-інтересами", а рядових автомайданівців "елементарно підставляють", видаючи нібито від імені Автомайдану "викривальні" заяви.

Булатов заявив, що продовжує допомагати людям, які просять його, але робота в міністерстві – це "пекельна праця" і боротьба проти "бюрократичної махини".

"Тому я йду з Автомайдану… Йду, щоб зосередитися на тому, щоб побудувати відкрите й чесне міністерство, як колись із друзями я побудував відкритий і чесний Автомайдан", - заявив Булатов.  

"Я передаю 212 тисяч гривень, нарешті розблокованих на рахунку організації, тим хлопцям, яким досі не компенсували спалені автомобілі. Штаб повинен спільно вирішити, кому, на що й скільки із цих грошей виділити", - зазначив він.

Булатов також пояснив, що літав у Домінікану на реабілітацію, там живуть його друзі-кайтери, а квитки туди були куплені його другом, директором "Тез-Тур-Україна" Сергієм Буртіним. "Ні копійки зі спільної картки на квитки витрачено не було", - запевнив міністр.

Булатов уточнив, що збирався звідти полетіти в США на зустрічі з представниками Держдепу й ФрідомХаус, але тоді в Україні змінилася влада, він був знятий із розшуку – і повернувся в Україну, "квитки, знову-таки, купив Сергій Буртін". 

Буртін це підтвердив. 

Булатов був одним із лідерів "Автомайдану", в 20-х числах лютого він зник, а за тиждень знайшовся зі слідами катувань, був відправлений лікуватися за кордон. Після відсторонення влади Віктора Януковича був призначений міністром молоді та спорту.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування